Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni, ha semmi jó...

Mit lehet tenni, ha semmi jó helyre nem vesznek fel? Persze van interjú meg jópofizás, hogy jó voltál de találtunk alkalmasabb jelöltet bla bla... Lehet előre megvan már kit vesznek fel vagy nem tudom. Marad lassan a tesco vagy gyár...

Figyelt kérdés
és diplomával megindulás a lejtőn. Persze nem IT-t végeztem, de tanultam eleget.
2022. nov. 3. 16:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1. Hogyhogy pályakezdő vagy diplomásként? Nem dolgoztál egyáltalán egyetem mellett?

2. Miért nem kérdezed meg a visszautasítás után, hogy mi volt a gyenge pont? Abból tudsz csak tanulni, ha őszinték veled. Nyugodtan megmondhatod azt is, hogy túl sok helyen mondták már azt, hogy "jó voltál, de..." és nem hiszed el. Nem kell szépíteni, felfogtad a döntést, a magyarázat viszont érdekelne.

2022. nov. 3. 20:29
 12/15 anonim ***** válasza:

11-es, nem minden egyetemen van gyakorlat. És az sem igazán számít, ha pár hetet csinált valami kamu tilitoli munkát.

És mégis hol tudod megkérdezni, hogy mit rontottál el? Nekem soha az életben nem mondták a szemembe, hogy nem téged választottunk. Általában mosolyogva köszöntek el, hogy majd értesítenek. Aztán vagy soha többet nem hallottam róluk, vagy írtak egy sablonos levelet, hogy köszi, de nem. Volt olyan, hogy személyesen ismertem a HR-est, és ráírtam, hogy mégis mi volt a gond, és ugyanazt a sablonos dumát írta vissza, mint az e-mailben. Szerinted le fogja írni valaki valaha, hogy nem téged választottunk, mert pl. bizonytalannak találtunk, vagy túl arrogáns voltál vagy bármi ilyesmit? Ezt a konfliktust egyik HR-es sem fogja felvállalni.

2022. nov. 4. 17:54
 13/15 A kérdező kommentje:

Én is csak onnan tudom, hogy megígérték hogy kapok választ bármi is legyen az eredmény, mert szimpatikus voltam.

Ehhez tartották magukat, de mondom mi lett volna ha nem lettem volna az? :D

2022. nov. 4. 18:16
 14/15 anonim ***** válasza:

#12.

És attól, hogy nincs gyakorlat, tilos időben tenni az embernek a karrierjéért? Az utolsó félévben szinte csak a szakdoga van, amellett simán lehet már dolgozni legalább 25-30 órában. És de, a nem szakmai munka is számít, legalább nem kell a szájába rágni az alapvető munkamorált és felelősségvállalást. Ezt nem én mondom, ezt konkrétan nekem mondták, mikor még én is azt hittem, hogy csak az számít, ami szakmai.

Másrészt ne legyél már életképtelen. Visszaír a hres, hogy nem téged választottak. Te meg visszaírsz neki, hogy:

"Köszönöm szépen a visszajelzését. Sajnálattal olvasom, hogy nem rám esett a választás. Ha szabad kérdeznem, mi volt az oka, amiért nem engem választottak? A későbbiekben nagy segítséget jelentene számomra, ha tudnám, miben kell fejlődnöm. Természetesen megértem, ha nem szívesen fejti ki, de sajnos mástól is csak ennyi visszajelzést kapok (ha egyáltalán) és szívesen venném, ha valaki őszintén elmondaná a gyenge pontjaimat. Válaszát előre is köszönöm!"

Többször is felhívtak és elmondták, hogy mi volt a baj. Egyáltalán nem veszik kötekedésnek és nem gyakori, hogy ignorálják, ha már méltattak elutasításra is. A jelenlegi munkahelyemen például bevett gyakorlat a próbafeladattal kapcsolatban visszajelzést adni, akár felveszik akár nem. Egy nívós munkahelyen ez alap.

2022. nov. 4. 18:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát akkor nem sok nívós munkahely van a Magyarországon, mert nekem soha nem jeleztek vissza, hiába is kérdeztem. Fejvadász esetleg, de konkrét munkahely nem. Nem is érnek rá számukra érdektelen vadidegenekkel levelezni.

Azt meg ne várd már el, hogy az egyetem utolsó évében elmenjen a diák dolgozni, csak annak lehet a későbbiekben munkahelye? Igen, nálunk sem volt már sok óra, viszont volt szakdoga, meg voltak még szigorlatok, nyelvvizsga stb. Alapvetően elég kevés diák megy el dolgozni, leginkább azok, akiket otthon nem támogatnak. De ha mégis, akkor ugyanoda lyukadtunk ki, hogy oda hogy vették fel?!

2022. nov. 4. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!