16 napra nettó 221520 forint a fizetésem, Szja mentes vagyok, ez az összeg mennyivel lesz több az szja-val együtt? Az hány forint?
1) előveszed a bérpapírod
2) megnézed a bruttó béredet
3) beíród a google-be, hogy nettó bér kalkulátor, és kidobja, oda megadva a bruttót megkapod a nettót.
15% az szja. Ha most mentes vagy es egyeb kedvezmenyre nem vagy jogosult, akkor nem tobb, hanem kevesebb lesz. Egeszen pontosan 0,85 x 221520.
188300
"16 napra nettó 221520 forint a fizetésem, Szja mentes vagyok, ez az összeg mennyivel lesz több az szja-val együtt?"
Nettó fizetést írtál. Tehát ez már az, amit kézbe kapsz, ha van adóval kapcsolatos kedvezményed, akkor az már figyelembe van véve a nettó bérnél.
Fenti összegből kiindulva a bruttó béred 271.800 forint körül van.
Annak a nettója, ha nincs 25 év alattiak kedvezménye: 180.747 forint. Ha van kedvezmény, akkor pedig 221.517 forint.
"mennyivel lesz több az szja-val együtt"
Ajjajj, rossz hírem van! :)
Vagy nem tudja feltenni normalisan a kerdest es ezt akarta kerdezni:
16 napra nettó 221520 forint a fizetés, Szja mentes vagyok, ez az összeg mennyivel lesz több az szja nélkül? Az hány forint?
Ez esetben is ugyan az a szorzo, az emlitett netto ber szja nelkul 271500 ft.
Ezek szerint arra lett volna kíváncsi a kérdező eredetileg, hogy a 25 év alattiak kedvezménye nélküli nettó 221.520 forint fizetése a kedvezmény érvényesítése esetén mennyivel lenne több?
Mert ha igen, akkor nem jól tette fel a kérdését, azért kap annyiféle összegről választ.
Ebben az esetben 333.113,- forint a bruttó fizetése, amiből az SZJA kedvezményt is figyelembe véve 271.488 forint lesz a nettó bére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!