Hogy beszéljem le a fiamat erről a pályáról?
17 éves és a fejébe vette, hogy ő irodalom és nyelvtan szakos tanár akar lenni.
Néztem a bértáblájukat, nettó 207 ezer forintot kapnak mesterdiplomával együtt, és ez nem is emlelkedik egy kezdőnek 7 évig.
Tehát még 31-32 évesen is ennyit keresne, utána nőne a bére nettó 2.500 Ft-tal, aztán 3 évig megint semmit.
Nem hiszi el nekem, hogy ez a pénz kevés megélni. Nem akarom, hogy tönkretegye az életet ilyen fiatalon.
Mondd meg neki, hogy ez buz1s. Ha mindenáron tanár akar lenni menjen inkább testnevelés, vagy technika tanárnak.
Vagy matek-fizika és akkor munka után tud még pénzt keresni magántanulókkal.
"munka után tud még pénzt keresni magántanulókkal."
Nekem sosem volt célom hogy a 8 óra munka után még másodállásban gürizzek. Inkább megkeresem főállásban amennyi kell aztán utána pihi.
Sehogy. Ha erős benne az elhatározás ezt a pályát fogja választani és később éri majd a valóság hidegzuhanyként, amikor más késő lesz bármit tenni.
Társadalomnak kellenek tanárok, még ilyen áron is. Ő feláldozza a pénzügyi egzisztenciáját mi pedig tisztelettel megköszönjük neki hogy tanítja a gyerekeinket.
Utolsó vagyok. A másik opció amit itt sokan lenéznek, elmegy és elvegez valami jól fizető szakot nagy nehezen, hiaba keres jól pár év múlva kiég, mert nem élvezi. Tokmind1 hány milliót keresel
,ha utálod a munkád mint a szart.
Adj neki annyi pénzt, hogy éljen meg belőle száz százalék, vagyis számlák, kaja minden.
Amúgy nem csak a fizetéssel van baj, a mai gyerekekek is siralmasak, a tanítás meg taposómalom.
Illetve magánórák? A világ legbizonytalanabb munkája, van-e tanuló vagy nincs. Ráadásul 3-4 ezerért találni magántanárt, mialatt a dipolomával nem rendelkező fodrász, masszőr többszörösét kéri 1 óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!