Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hányszorosát keresi átlagban...

Hányszorosát keresi átlagban egy senior egy kezdőhöz képest?

Figyelt kérdés
Például programozóként hányszorosa átlagban egy 15-2O éve szakmában levő fejlesztőnek a fizetése egy teljesen kezdőhöz képest. Az ettől is függ, attól is függ, amattól is függ kommentelőknek előre szólok: igen értem teljesen tisztában vagyok vele, hogy rengeteg sok tényezőtől függ. Én átlagot kérdeztem.

2022. nov. 1. 20:23
A kérdező szavazást indított:
1.5x
2x
3x
4x
5x
7x
10x
20 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Ha az atlag erdekel miert nem nezed meg a hays salary guidot? Szted gyakorin relevansabb infot kapsz mint azok a crgek akik ebbol elnek? Kicsit gondolkodni kene...
2022. nov. 1. 20:26
 2/8 A kérdező kommentje:
sajnos gondolkodni nem tudom mivel teljesen hülye vagyok. Köszi az értelmes hozzászólást
2022. nov. 1. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Attól függ milyen területen.

1,3-5x többet keres egy tapasztalt, mint egy kezdő.

2022. nov. 1. 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg, hogy mit ertesz pontosan senior alatt.

Egyreszt cegenkent teljesen mast jelenthet a senior, masreszt a komolyabb cegeknel meg van jellemzoen 3-6 szint senior felett IC vonalon is.

2022. nov. 1. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

Egy teljesen kezdő alkalmatlan a szakmára. Nem nevezzük juniornak sem. Ők 200 körül keresnek nettóban a legtöbb helyen.

A juniorok többsége nálunk 400 nettó körül visz haza, mediorok 600 - 700-at keresnek, a senior bér kb 800-1M

Szóval nagyjából kétszeresét. De a juniorhoz már kell tudás, nem lehetsz teljesen kezdő. A junior nálunk 1-2 év tapasztalatról indul. Előtte gyakornok vagy

2022. nov. 1. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hays és Bluebird guide jó kiindulópont lehet.

Ez alapján a bérsáv alja és teteje között kb 2,5x a szorzó.

Viszont seniorkent lehetsz Architect, TL vagy Manager egy idő után ami növelheti a különbséget, vagy ha esetleg külföldre dolgozol contractorkent akkor akár 5-10x is lehet a különbség.

2022. nov. 1. 21:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Mostani fizum a 15 évvel ezelőttihez képest 15 ször akkora.

Ha az idei kezdőkhöz viszonyítjuk csak 7 szerese.

2022. nov. 1. 22:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Cégek között szerintem nem érdemes összehasonlítani, mert mint ahogy említették nem feltétlen csak 1 junior és 1 senior szint van, másrészt különböző cégek más fizetéseket adnak. Plusz valahol senior fejlesztőként nem csak fejlesztened kell hanem csapatot is kell vezetned ami általában kompenzálva van

Saját fizetés, ismerősök fizetése és salary guideok alapján én azt mondanám, hogy 3-3.5x es szorzó körül van a senior teteje és a junior alja között.

Itthon kevés a top fejlesztői cég mint a google, facebook stb ahol a teteje jóval magasabb szintekre tud rúgni.

Plusz külön kategória akik nem alkalmazottként dolgoznak, ők, ha elég tapasztaltak akkor nagyon sokat tudnak keresni.

2022. nov. 1. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!