Melyiket válasszam két SSC közül?
Egy kis cégnél voltam gyakornok - IT terület, desktop support.
Most lehetőségem lenne két céghez menni főállásba és hálózatos területre.
Az egyik állás 3 műszakos és alapból is többet fizet (+10%) + több a cafeteria (British Telecom).
A másik helyen (Deutsche Telekom) nincs műszakozás, viszont van oncall duty - itt a pénz és a caf is alapból kevesebb.
A műszakos helyen alapból jobban keresnék, viszont azt hallottam, hogy a DT nyugisabb hely és jobban megbecsülik az embert - még ha nem is fizetik őket agyon.
Vélemények?
Nyelvtudásodtól és jövőbeni terveidtől függ.
Ha jól tudsz németül és terveid is vannak vele akkor DT.
Egy idő után nyelvi képzést és nyelvi bónuszt is be lehet gyűjteni.
Ha jól tudsz angolul és mindenképpen hálózat(cisco) irányba szeretnél menni akkor BT.
Cloud, virtualizáció és szerver admin előrelépés tekintetében elég hasonlóak.
5 hónapja tettem meg egy hasonló váltást BT -> DT - nem bántam meg, de nem érzek semmilyen extra "megbecsülést" amire a kérdező utalna. Ez is csak egy SSC...
Viszont a körülmények jobbak. Kb. ugyanannyit keresek, de nem kell műszakozni és kevesebbet is dolgozok.
BT-nél az volt a gond, hogy van csapatonként 3-4 ember aki viszi a teamet, kb. ugyanennyi aki is-is kategória meg 10 másik aki szart se tud, de kb. ugyanannyit vagy többet keres mint te, mert emelni nem szokásuk az újakat meg jóval több pénzért veszik fel. Na ebből lett 4 év után elegem/elegünk - elég sokan otthagyták az éven a céget és átmentek, DT, Kyndril-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!