Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kaptam kisebb fizetéseme...

Miért kaptam kisebb fizetésemelést mint a közvetlen kollégám?

Figyelt kérdés

A felettesem egyáltalán nem ismeri a munkánkat, egy másik telephelyen dolgozunk, évente egyszer ha lát minket. Probléma egyikünkkel sincs, levelezni, telefonálni sem szoktunk soha. Egy héten belül vettek fel minket anno, egyforma fizetéssel. Mi lehet a különbség oka? Nem találok rá megfelelő magyarázatot.

Én nő vagyok, de bízom benne, hogy nem ezen múlott. Illik ezt megkérdezni? Csak rontanám a helyzetem?

2022. okt. 28. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudjuk?
2022. okt. 28. 11:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert feljebb így döntöttek.
2022. okt. 28. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Vezetőként kapsz egy keretet, amit feloszthatsz, és elég sok szempont van. Ami fontos, hogy a keret nagysága általában fix, tehát akkor tudsz valakinek többet adni, ha egy vagy több kolléga kevesebbet kap.

Hogy mi dönt ilyenkor? Rengeteg tényező:

- valaki(k) jobban teljesítettek, jobban látszik a főnök számára a munkájuk (ezt hívják visibility-nek).

- neked eleve magasabb volt a fizetésed, így nálad kevesebbet emelt, és valaki másnál felhasználta az így felszabaduló keretet.

- a másik kért plusz fizetés emelést (pl közölte, hogy felmond), és erről megegyezett főnökkel, te meg nem tetted, így nyilván valahonnan elő kell teremtenie a pénzt arra az emelésre, te kevesebbet kapsz, ő többet.

Rengeteg oka lehet, és igen, ezek között ott van az is, hogy mondjuk nő vagy, vagy kevésbé tudsz valami miatt váltani, így kevésbé félnek, hogy lelépsz.

Mit tudsz tenni?

Megkérdezed a főnököt, hogy elégedett e a munkáddal, mit kellene változtatnod, mi az oka, hogy te kevesebbet kaptál, mint mások.

Persze, ha valami mérgzező munkahelyi környezet van, akkor ebből balhé is lehet, de egyrészt az ilyen helyről amúgy is jobb elmenni, másrészt ezt te tudod megítélni.

2022. okt. 28. 12:25
 4/8 anonim ***** válasza:
2%
Azonnali hatállyal állj fel onnan. Nem tisztelnek téged.
2022. okt. 28. 13:14
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
mi közöd van a kollégád fizetéséhez? ez egy bizalmas, csak rá tartozó dolog. ez nem fog rád jö fényt vetni. ne áskálódj, mindig magaddal foglalkozz mások helyett
2022. okt. 28. 14:35
 6/8 anonim ***** válasza:
94%
Mert ő feljebb lépett, több a munkanapja, van valami végzettsége, van gyereke, még adómentes.. Ez a nő meg férfizéssel meg ne jöjjön nekem senki, ha nem tud felhozni egy példát, ahova nő nem mehet megfelelő erőnléttel(ahonnan a gyenge pasit kibasszák szintén), de én cserébe tudok nem 1 munkakört ahol pasiként hátránnyal indul az ember ha már áldozatszerepet kell játszani.
2022. okt. 28. 15:46
 7/8 NTBS ***** válasza:
A vezetőket kérdezd.
2022. okt. 28. 16:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagy multinál mindig csinálnak egy kutatást, hogy mekkora eséllyel mond fel jövőre a munkavállaló. Az kap többet, akinél nagy erre az esély, és pótolhatatlan munkát végez.
2023. márc. 14. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!