Légyszi NE szedjetek szét már rögtön az elején!! Aki tud segítsen, aki nem, az görgessen tovább beszólás nélkül. Köszi Számíthat-e a diploma és párhónapos tapasztalat, vagy marad a szalag?
Pályakezdő, friss diplomás vagyok, jelenleg dolgozom, de ki szeretnénk költözni a párommal Ausztriába.
Kérdésem az lenne, hogy számíthat kint a diploma és a mondjuk 5-6 hónap tapasztalat? (van esélyem bekerülni olyan céghez, ahol szakmabeli pozíciót tölthetek be? Vagy pedig egyáltalán nem számít az itthoni pár hónapos munkaviszonyom és kezdhetek a 0-ról (pl. szalagon)?
Német nyelvtudás: középszint
Nem számít. Esetleg, ha mérnök/IT diplomád van és honosíttatod kint és eljutsz felsőfokú nyelvtudásig, akkor egy idő után lehet esélyed ilyen jellegű munkára.
De alapvetően irodai munkákra az anyanyelvet beszélő németeket veszik fel, nem a külföldi bevándorlókat. Tudom, 5 évig laktam kint.
1-es, pont nem szabad várnia, mert itthon hiába jut el felsőfokig, amikor kimegy, majd rájön, hogy megszólalnak a németek és lóf*szt sem ért.
Odakint kell eljutni, úgy, hogy közben napi szinten kommunikál akcentusos németekkel.
Hát, ha valaki például rendszerüzemeltetőnek jelentkezik hozzánk és egy felsőfokú nyelvvizsgát is beleír az önéletrajzába, akkor a személyével és a családi állapotával kapcsolatos pár mondat után átváltok az adott nyelvre, és angolul vagy németül kérdezek meg tőle valami speciális szakmait. Van aki döccenésmentesen követ, és elmagyarázza hogyan csinálná. Őt beírom a próbanapozók közé. De van aki csak vörösödve hebeg-habog. Tőle elköszönök.
Szóval a valós tudás a lényeg, nem a végzettség papírok és nem a papíron igazolt gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!