Villamos tervezőmérnöki irányba érdemes elindulni munka szempontjából?
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi villamos tervezőmérnök olvassa ezt a fórumot és abból mennyi fog itt válaszolni neked....
Azt sem írtad, hogy milyen tervező, mert van erősáram, elektronika, automatizálás, stb.
Automatizalasban es epuletvillamossagban is dolgoztam ezen a vonalon. Elobbit nem fizetik meg, kisebb cegeknel megcsinalja a projektvezeto vagy PLC programozo. Utobbinal jol lehet keresni bizonyos jogosultsagok megszerzese utan. De mire eljutsz odaig, az nem egyszeru. Es az epuletvillamossag eleg belterjes. Par ceg, tervezliroda visz minden kivitelezest az orszagban, a berek ugyan olyanok mindegyiknel. Sokszor elvarjak hogy szart csinalj, utana meg egymasnak feszultok a kivitelezovel vagy elokeszito ceggel. Nem utolso sorban dog unalom, egesz nap a CAD vagy Eplan meg Excel elott gornyedni, szabvanyokat bujni.
Persze ez is szubjektiv, van akinek bejon.
Dolgoztam tervezõmérnökként, habár nem villamos, hanem irányítástechnikai vonalon.
Szerintem nem jó irány.
Unalmas, monoton; ez persze függ a személyiségtõl.
Elõrelépési lehetõség nem Sok van.
Nem egy high-tech irány.
Külföldre dolgozás kétséges.
Ne akarj CAd monkey lenni, ha lehetsz IT monkey is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!