Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » El is felejthetem az IT...

El is felejthetem az IT karrierem?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeptemberben kezdem mérnökinformatikus alapszakon és az első programozás zh-m egyes lett, eddig még nem foglalkoztam programozással. Viszont ez nagyon letaglózott, szerintetek így már felesleges is arról ábrándoznom, hogy jó szoftverfejlesztő lesz belőlem?
2022. okt. 24. 16:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha az első falnak ütközésnél feladod akkor biztos nem lennél jó programozó se.

De, állj fel és fuss neki mégegyszer. Senki sem úgy született hogy tud programozni hanem vért izzadtunk azért hogy eljussunk oda ahol vagyunk.

Programnyelv tökmindegy, a logikát próbáld elsajátítani és onnantól menni fog a dolog :D

2022. okt. 24. 16:07
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam feladni, csak kíváncsi vagyok, hogy ez mekkora probléma, ha az első zh-m egyes abból amit majd dolgozni szeretnék a jövőben.
2022. okt. 24. 16:10
 3/21 A kérdező kommentje:
De köszönöm szépen a bíztatást!
2022. okt. 24. 16:11
 4/21 krwkco ***** válasza:
100%
A programozást -az ismeretek megszerzése mellett- programozással lehet megtanulni. Ha eddig nem tetted, kezdj el programokat írni, csak a magad szórakoztatására.
2022. okt. 24. 16:11
 5/21 A kérdező kommentje:
Megfogadom a tanácsot, eddig csak a kötelező beadandókat írtam meg. Viszont nektek is volt olyan az elején, hogy megtanultatok valamit, értettétek is, de ha pl egy hétig nem foglalkoztatok vele akkor elfelejtettétek, hogy kell használni? Pl if-else, do-while ciklusok.
2022. okt. 24. 16:13
 6/21 krwkco ***** válasza:
Bőven.
2022. okt. 24. 16:14
 7/21 anonim ***** válasza:
22%

Totál nem számít, hogy az első ZH-d milyen lett.

Tudod a FAANG cégek alapítóinak nagy részének nem csak, hogy az első ZH-juk lett egyes, de még a sulit is otthagyták mégis maradandót alkottak az életben.

Legyél kitartó, gyakorolj (programozást nem is lehet máshogy tanulni) és idővel ráérzel.

2022. okt. 24. 16:15
 8/21 anonim ***** válasza:
81%

Nem gáz, ha az első ZH karó lett. Neki kell ugrani újból. Tanulni és gyakorolni kell, illetve az egésznek a logikáját kell megérteni, utána már menni fog.

De ha programozó akarsz lenni, akkor miért mérnökinfóra mentél és nem PTI-re?

2022. okt. 24. 16:29
 9/21 A kérdező kommentje:
Azt mondták gimiben, hogy ez sokkal jobban megéri, mert nagyobb perspektívát ad az informatikában.
2022. okt. 24. 16:36
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak programozásból áll a szakma.

Bőven van más terület ahol el lehet helyezkedni.

2022. okt. 24. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!