Mit tehetek ebben az esetben, ha célzottan és ilyen durván lerombolták a hálózatomat? Szeretném helyrehozni. (nagyon hosszú, olvasmányos)
Egy új régióba költöztem, ahol whatsapp, facebook, telegram csoportokkal van összekötve minden. Külföldön vagyok és turisztikailag kiemelt terület. Nekem fontos üzletileg a hálózatépítés mivel így is tudok ügyfeleket szerezni, másrészt meg szerettem volna beilleszkedni a helyi és a nemzetközi közösségbe is.
Hónapokat töltöttem azzal, hogy szépen lassan az ajánlásokat összeszedve beléptem az összes csoportba, de már az elején azt tapasztaltam, hogy az egyik (ráadásul legnagyobb) csoportban amikor bemutatkoztam, azonnal kivágott az admin, és amikor magyarázatot kértem tőle személyes üzenetben, hogy miért csinálta ezt, annyi volt rá a válasz, hogy "fck off"
Nem volt marketing amit csináltam és elég erős profilom van, több embernek is felkeltheti a szimpátiáját, vonzó is, egyedi, érdekes, és nyilván leírtam mellé az üzleti profilomat is, szóval, hogy mivel foglalkozom a régióban, stb.
Valószínűleg vagy a fickó, vagy az akinek dolgozik konkurenciát látott bennem. Ez bármi lehet, akár az is, hogy csírájában elfojtsák, hogy hálózatot tudjak építeni.
Miután kidobott én meg (meggondolatlanul) írtam neki egy elég mogorva üzenetet, szépen lescreenshotolta és berakta a csoportjába, hogy ez a bizonyos ember őt zaklatja, fenyegeti és javasolja, hogy senki se álljon vele szóba.
Oké, elengedtem a történetet, szépen lassan merültem egyre mélyebben a helyi közösség világába. Nem ment minden azonnal egyszerre, de egy két közös kirándulásra, sétahajózásra, ebédre, sporteseményre elmentem.
Itt belefutottam újra valakibe, aki egy sportcsoportból dobott ki azonnal ahogy meglátta a nevem, arra hivatkozva, hogy ezt az embert (pedig csak egyről volt szó) "kidobálják a csoportokból" és követte a goromba, egyébként elég beteg kinézetű figura mintáját és figyelmeztetett mindenkit. Oké, elengedtem, gondoltam nem tudok mit tenni. Mivel még rengeteg másik csoportban bent voltam és volt elég mozgásterem, tovább építettem a hálózatomat ignorálva a problémás pontokat, amíg bele nem futottam megint egy olyan emberbe aki egyetértett a palival.
Gondoltam mostmár nem hagyom magam. Leírtam szépen hogy egy csomó őrült külföldi van itt akik valószínűleg nem csak mentálisan betegek, de talán a saját fusztrációikat próbálják rám kivetíteni azzal, hogy olyanokat írnak, hogy molesztálok meg zaklatok embereket, amikor az ég világon semmi rosszat nem tettem és javasoltam mindenkinek, hogy szálljanak ki a csoportjaikból, semmiképp ne vegyenek részt semmilyen eseményen amit ők szerveznek, főleg ha nők, és figyeljenek oda a gyanús szexuális közeledésre is, mivel azt gondolom, hogy ezek az emberek gátlástalanok.
(gondolom a torkánál ragadtam meg a témát, közel járhattam a valósághoz, ezért kaptam drasztikus válaszlépést, ahol gyakorlatilag leutánozták azt amit én csináltam, csak nagyban)
____________________________________________________ itt jön a lényeg
Tehát jött a válasz.
Másnap reggel a pali meg a haverjai, kiírtak egy körüzenetet, miszerint többen fel akarnak engem jelenteni, számtalan embert, beleértve őket is, és nőket is zaklatok. Nagyon veszélyes vagyok és mindenki rakjon ki a csoportjából. Személyesen beléptek az összes csoportba ahol bent voltam, valahogy felkutatták melyikben voltam benne. Nem lehetett nehéz. És amelyiket megtalálták, ott rábeszélték az adminisztrátorokat és az eseményszervezőket, hogy azonnal tiltsanak ki a csoportjukból. Megadták minden elérhetőségemet beleértve a social médiát stb. Sorra tűntem el a csoportokból, a feléből ki is tiltottak, és amikor később beléptem újakba onnan is kivágtak.
Aki nem tudja ezeket a csoportokat elképzelni azoknak leírom, hogy kb sport, úszás, tánc, túra, üzleti bemutatkozás, kulturális élet, bulik, illetve a regionális csoportok kisebb közösségekre bontva, vagy még kisebb régiókba. Tehát például ahol én vagyok van 2-3 kisebb város olyan 100 kilóméteren belül és minden városnak van csoportja. (több is) ahol a külföldiek, turisták, néha a helyiek is bevegyülve látják az eseménymeghívókat, a nyilvános plakátokat, ötleteket, stb.
Szerintem mindenki ismeri és használja a magyar facebook csoportokat és ez alapján el tudja képzelni ennek a súlyát amiről beszélek.
Itt nem is a csoport a lényeg, hanem az, hogy az ide érkező emberek körülbelül harmada vagy fele figyeli ezt a hálózatot és több olyan ember is megszakította velem a kapcsolatot akikkel amúgy már beszéltem, jóban voltam, és egyre több helyre hívtak. Volt olyan ismerősöm akivel kifejezetten jóban voltam de azt mondta, hogy ő már nem tudja mi az igazság, és ne haragudjak de inkább kitilt a csoportjából és megszakítja velem a kapcsolatot.
Többen mondták, hogy azonnal menjek el a rendőrségre, de én nem szeretnék belekeveredni egy ügybe, egyrészt mert jól szervezettek, azonnal szerválnának ezer hamis tanút és könnyen lehet, hogy engem hurcolnának meg, másrészt idegen országban egyébként sem szeretnék ügyet. Nem azért jöttem ide, hogy őrült pszichopatákkal nyűglődjek.
A konklúzió az, hogy az esemény óta eltelt 2 hónap, a "barátságos" csoportok felében továbbra is benne vagyok de 2 hónap óta egy nyomorult szót sem mertem írni és mindenkivel megszakítottam a kapcsolatot. Tehát gyakorlatilag eltűntem. Pont úgy, ahogy ezek a szélhámosok szerették volna. Félelemben élek, gyakorlatilag lelki terrarban tart ez az egész. Egy felnőtt ember vagyok komoly üzleti tervekkel és úgy lejárattak mint egymást a gyerekek az iskolában? És félek megmozdulni? És leállt a hálózatépítésem, a beilleszkedésem? Azért szerintem ez durva.
Nem tudom mit csináljak. Félek, ha megint elkezdem magamat építeni megint megjelennek és már elő tudják venni ezeket a generált régi dolgokat, hogy én egy üldözött rém vagyok akit kidobálnak mindenhonnan pedig az egészet ők generálták.
Esetleg csinálhatok egy saját hálózatot ahonnét biztosan nem dob ki senki, vagy azt is megtehetem, ha nagyon bele akarok mászni, hogy kamu profilokkal és kamu nevekkel csinálom meg ezeket a csoportokat, és én a háttérből jövök elő miután beindult az egész. Igazából építhetnék egy arculatot. Minden régiónak, városnak, sportnak, kulturális és üzelti eseménynek egységes rendszert. Kifizethetnék egy programozót, hogy néhány bottal lépjen be a többi helyre és támogassa meg. Majd amikor összeért, és elég erős az egész, akkor ha bárki kérdezi, megmondom majd, hogy ezek milyen emberek. Jelenleg valószínűleg azért tudták ezt megtenni velem, mert naívan még gyengén, szinte céltáblaként könnyen követhetően tevékenykedtem.
Nagyjából egyébként sejtem mi lehetett a dolog mögött. Erős potenciál van bennem, érezték, és konkurensként csírájában tönkre akarták tenni ezt, nehogy felépítsem magam. A külföldi magyar közösségekről szokták azt mondani, hogy ölik, marják egymást. Ugyanez elmondható a külföldi vegyes közösségekről is, ahol a bevándorlótól kezdve a nyugat európai csövesig, a börtönviseltig stb mindenki érkezik és próbál hálózatot építeni és új életet kezdeni az adott helyen.
Nem szeretném leírni, hogy pontosan hol van ez a hely. Az is elképzelhető, hogy korábban, mivel ez egy kb fél éve kezdődött folyamat, feltettem már bár rövidebb, de hasonló kérdést amit bizonyos trollok fel fognak ismerni, ide fogják linkelni, meg ideirogatni, hogy "hányszór íród még ki te???" ezeket ignoráljátok inkább. Remélhetőleg nem jelennek meg.
Azt szeretném tőletek kérdezni, aki elolvasta, hogy a feljelentésen kívül, amivel nem érnék el semmit, mit lehetne még tenni? Mik a következő lépések? Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Ez nekem az álmom volt, és egy senkiházi jöttment, meg a semmirekellő haverjai meg néhány helyi troll és bully gyakorlatilag eltaposták. Rettenetes amit érzek. Utánaolvastam az internetes zaklatásnak, amit főleg a gyerekek körében csinálnak mostanában iskolai közösségekben, és pontosan ugyanaz az egész amit ott leírnak. Hogy gyakorlatilag a gyerek félni kezd és szégyelli magát olyan dolog miatt ami egyébként egy eszkalált, az elnyomó által szándékosan terjesztett manipuláció.
Most itt az a helyzet, hogy nem csak egy gyerekközösségről van szó, hanem egy összetett felnőtt közösségről, ahol valós személyeket, üzleti partnereket, sporttársakat, szakmai társakat ismerhettem volna meg, sőt akár még életem párját is.
Ehelyett meg gyakorlatilag vadásznak rám. Ahogy le is írta nekem a fazon, hogy "le fog vadászni, mindent meg fog tenni, hogy kiüssön a helyi közösségekből, meg hogy tűnjek el"
Mondom, nem akarom ebbe a rendőrséget belevonni, mert egyrészt valószínűleg nem én vagyok az első akivel ezt megcsinálták. Másrészt meg fele akkora esély van rá, hogy ugyanúgy meggyőznék őket is mint a csoportadminokat. Tehetetlen vagyok egyedül.
Hát akkor nem marad más hátra, saját "bázist" kell építs, mivel nem hagyják, hogy mások hátán kapaszkodj fel.
Tegyél bele többet, küzdj keményebben, és ne rinyálj!
"Miután kidobott én meg (meggondolatlanul) írtam neki egy elég mogorva üzenetet"
Már Murphy megmondta, hogy soha ne írj le semmit, amit be lehet tenni a kinyírásodra szánt dossziéba. Valahol nem fogadtak szívesen. Ezt meg te nem akartad tudomásul venni. És nekiálltál számon kérni. Máskor ne tedd. Ahol nem kellesz, ott ne promotáld magad tovább...
Tanulj meg egy szakmát és nem kell azon törnöd magad, hogy embereket ismerj meg.
Ha jó vagy benne egymásnak fogják ajánlani, hogy hozzád kell fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!