1-1,5 év után visszamenni az előző vállalathoz vajon járható út?
Normális viszonyban váltam el tőlük, sok év után átmentem egy másik céghez.
Pénz + változatosság miatt.
Most viszont a régi cégnél van egy jó pozíció (magasabb mint amiből eljöttem).
Szerintetek szokott működni, hogy egy-másfél év után visszamenni?
Nem lesz furcsa nekik ha jelentkezem?
Nem biztos, hogy visszavesznek de egy próbát megér.
Ha 30% -al több fizut adnak akkor már megéri váltani.
Neked kell mérlegelni, hogy fognak a régi kollégák visszafogadni. Én sose megyek vissza előző munkahelyre, akkor sem, ha ők rúgtak ki, akkor sem, ha én mondtam fel. Nagyon sokmindennek kellene megváltoznia ahhoz, hogy egyszer egy ilyent meglépjek, a magasabb fizu nem lenne elég ok erre. Ha én mondtam fel, akkor nyilván nem tetszettek a dolgok, ergo, miért mennék vissza? Ha ők rúgtak ki, akkor miért könyörögjek, hogy vegyenek vissza? Ha ők rúgtak ki és ők könyörögnek, hogy menjek vissza, akkor minimum 2x-es fizu, és extra kedvezményeket szabnék, pl. benzinpénz és a céges nyaraló évi 2x használata, esetleg munkakörtől/szakmától függően otthonról dolgozás, stb.
Szerintem csak a töltött káposzta jó újramelegitve.
"visszamenni az előző vállalathoz"
Legelső - és legfontosabb kérdés az, hogy kellesz-e nekik, azaz visszavesznek-e?
Ha akkor te hagytad ott őket, mi a biztosíték, amit adni tudsz, hogy ezután tartósan az ő érdekükben fogsz dolgozni?
.
"Pénz + változatosság miatt" hagytad ott őket akkor, tudsz-e biztosítékot adni, ha másutt magasabb fizetést igérnek, nam hagyod cserben újra őket?
"cserben"... A vállalatok sem lojálisak hozzád, a munkavállaló sem lesz az.
A munkaadók sem naivak, tudják jól hogy működik ez.
Kémkedésről szó sincs. :))
Cserbenhagyás szerintem nagyvállalati közegben úgy ahogy te írod, nem nagyon van. Úgy van, ahogy a 7-es írta, ismerik a munkáltatók is hogy működik ez, nem hiszem, hogy sokan csinálnak belőle ilyen "cserbenhagyás" kérdést. Ettől nem lesz valaki megbízhatatlan.
Hogy miért hagytam ott?
Nem azért mert nem tetszett valami az emberekkel vagy magával a céggel. Magasabb pozícióra akartam váltani és máshol sikerült.
Most viszont a régi cégnél van egy még jobb(nak tűnő) pozíció mint a jelenlegi.
Azóta eltelt valamennyi idő, a referenciám is több, talán felvesznek.
Ez a dolog háttere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!