B1 szintü német nyelvtudással és Magyarországon szerzett közgazdasági föiskolai diplomával milyen munkát kaphatnék Németországban?
Tudomásom szerint nem fogadják el Németországban a magyar diplomát, csak ha honosíttatom.
De én nem szeretném honosittatni. Igy milyen munkára számithatok? N/53
(A német nyelvet B1 szinten tudom használni, de dolgozom rajta, hogy jobb legyen.)
Szakmámban dolgozom Németországban, nem kellett honosítanom a diplomámat, elfogadták. A férjemnek teljesen más a szakiránya, mint nekem, neki sem kellett honosítania egyik papírját sem, ő is a saját területén helyezkedett el.
Az interjún úgyis kiderül, hogy tényleg kompetens vagy-e az adott pozícióra vagy sem. B1 elég lehet, ha az a szint tényleg stabilan megvan.
A pénzügyi szakma pályaválasztók körében nem annyira népszerű itt, sok a betöltetlen hely. Simán lehet vele esélyed.
Az 1-es és a 4-es válasza ne tántorítson el, nekik valószínűleg csak ilyen tapasztalataik vannak.
Végzettség és nyelvtudás nélkül valóban nincs sok választása az embernek...
Diplomával és nyelv ismerettel, nyugodtan keresgélj a szakmád szerinti állást, nekem is sikerült ;)
Itt van pl egy osztrák film, jó ha a felét értem felsőfokú ÖSD-vel, de azt is csak azért, mert látom, hogy miről szól a film:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!