Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet nagyon kevés...

Hogy lehet nagyon kevés munkával nagyon sok pénzt keresni?

Figyelt kérdés
Viszonylag sokat dolgozom viszonylag kevés fizetésért, magas végzettséggel. Sok ismerősöm különböző fokú vegzettségekkel szinte a semmire kapják a fizetésüket. Az egyik barátnőm nyáron home office alatt strandra járt, napozott. De általában is fél óra alatt végez a munkával, nettó 350ért, és mégcsak speciális tudása sincsen. Nem sorolom, de a lényeg, hogy sok ismerősöm szinte a semmire kapja a fizetését, valakié magas, valakié nem annyira. Egyre inkább azt érzem, semmi értelme sokat tanulni, dolgozni, nem ettől függ a státusz, fizetés, előrelépés. De akkor mitől? Anyukám a minap azt mondta nekem, nem azon kell gondolkozni, sok munkával hogyan keressek sokat, az mindenkinek megy. Aki semmit nem csinál viszonylag jó pénzért, annak mi a titka?

2022. okt. 20. 22:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, hogy azok az ismerőseid valami jó hátszéllel rendelkeznek, és ezért kapnak szinte a semmiért jó pénzt.
2022. okt. 20. 22:26
 2/20 anonim ***** válasza:
95%
A kapcsolati tőkén múlik minden. Azon, hogy tudsz kommunikálni,smúzolni,benyalni,uralkodni, vagy kik tolnak hátulról.
2022. okt. 20. 22:34
 3/20 A kérdező kommentje:
Sajnos azt hiszem, igazatok van, viszont akkor ez veszett ügy. Azt hittem, tanulással, szorgalommal, kitartással előre lehet lépni, de egyre inkább azt érzem, álomvilágban éltem.
2022. okt. 20. 22:55
 4/20 anonim ***** válasza:
77%
Pedig pont, hogy akkor könnyebb ilyen pozit kapni, ha magas végzettseged van. 8 általánossal, érettségivel az életben nem lesz ilyen melód.
2022. okt. 20. 22:56
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Hátszél kell.
2022. okt. 20. 22:58
 6/20 anonim ***** válasza:
96%
IT
2022. okt. 20. 23:00
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

El lehet érni, csak nem nyafizással.

Vállalkozni kell a szakterületeden, és a legjobbnak lenni. Aztán növekedni. És így tovább. Én már egyszemélyes kft-ként is hoztam a 2M körüli havi bevételt (semmi közöm az IT-hoz, mielőtt valaki erre gondolna). Simán csak doktorim és 6-8 év nemzetközi tapasztalatom van a területen, külföldi kliensekkel.

2022. okt. 20. 23:03
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőlük finoman és oszd meg velünk.
2022. okt. 20. 23:11
 9/20 anonim ***** válasza:
48%

Tanulással, 0 hátszéllel is jó pozíciókat lehet kihozni. A lényeg, hogy mit tanulsz.

Én is sokáig toltam a szakmai tanfolyamokat, és alig mentem előre. Közben amennyire lehetett bezárkóztam, mert utálom az embereket.

Aztán indítottam egy vállalkozást kis kiegészítésnek, és ott nem zárkózhattam el. Nyelvem egy nagyot, és elhatároztam hogy megtanulom kivel hogy beszéljek, megyek a cégnél mindenkivel iszogatni, smúzolok, mindenre kaphazó vagyok. Azóta elég drasztikusan megugrott a fizetés, és napi nettó 4-5 óra meló mellett érzem jól magam. Reggel középvezetővel kávézok, délben felsővezetővel ebédelek, délután haverokkal megyünk a gyárudvaron egy nagy túrát-szépen telik az idő, megvan a 8,5 óra, nem kell túlterhelni magam, és a fizu is jobb.

Csak azt kellett megtanulni, hogy viselkednek társaságban, és kivel legyek jóban a vállalatnál.

2022. okt. 20. 23:13
 10/20 anonim ***** válasza:
19%

350 nettó nem számít sok pénznek

sok szakmában ez egy kezdő fizetés

2022. okt. 20. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!