Svájcban pénzügyi szektorban munka?
Jelenleg közgazdasági alapképzésen vagyok Koppenhágában, szeretnék mesterképzésre már Svájcba menni, Finance, Banking, Quantitative Economics irányban gondolkozom. Mégha az angolt meg a németet is beszélem, valamint Svájc jó nevű üzleti egyetemén tanulnék, akkor is nehéz lenne a munkakeresés? Nehezen kaphatnék meg jó állásokat? Előbb kapná meg egy svájci ugyanazt a munkát, mint egy külföldi?
Viszont egy svájci mesterképzéssel könnyebben tudnék érvényesülni ott mint egy bármilyen más országéval(pl koppenhágai mesterrel)? Mennyire nehezen fogadnak be pályakezdő külföldieket?
Leginkább azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik ott tanultak, ott indították el az életüket ebben a szektorban, de más véleményét is szívesen meghallgatom :)
Ha van egy jo kikepzesed, es a nemetet, angolt jol beszeled, akkor Svajc kivalo a penzügyi területen, ill. ezen a területen dolgozni. Feltetlen vagj bele! En nem penzügyböl jövök, de ahol legutobb dolgoztam, az egy kis ceg volt, financial consulting, amerikai befektetökkel foglalkozott. A fönöknöm pl. Ecuadorbol jött, igaz Miamiban tanult filmszakmat (!), szoval nem a penzügyböl jött ö sem, de angolul perfektül beszelt. Viszont, mivel USA-val (Clients) dolgoztunk, minden angolul ment, teammeatingek is, igy ö, mint aki angol perfekt, es nagyon ertelmes nö, megkapta ezt a poziciot. Egyebkent a cegnel kb. 10 ember dolgozott, nemet, philippini, amerikai, es kisebbsegben svajciak. A cegtulajdonos svajci volt, aki az USA-ban nött fel.
De azzal kell szamolni, hogy a szamarletran vegig kell menni, a svajciak ovatosak, sokaig vizsgaljak az embert, mielött valamit rabiznak.
A kikepzes, es nyelvtudas mellett nagyon fontos, hogy felvedd az itteni hullamhosszot, gondolkozasmodot, es akkor sikered lesz.
Feltetlenül Zürichben gondolkozz, ez Svajc penzügyi fövarosa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!