Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alábbi tudással van esélyem...

Alábbi tudással van esélyem az IT szektorban elhelyezkedni vagy felejtsem el?

Figyelt kérdés

12 éve elindultam az IT irányába, de egy alap rendszergazdai képzést követően másfelé sodort az élet, nem is dolgoztam benne, magyarán tapasztalatom sincs. Ennek ellenére nem vagyok elveszve ebben a világban, követem a trendeket, változásokat, jó a problémamegoldó képességem, csak a legvégső esetben szorulok segítségre. Angolul nem vagyok magabiztos, de a szakzsargont értem és tudok rá válaszolni, de pl külföldi partnerekkel való megbeszélésre már nem biztos, hogy elég lenne.

Most épp munkahelyváltás előtt vagyok, és arra gondoltam, hogy ismét ebbe az irányba sodródnék, találtam is néhány IT menedzser/asszisztens/helpesk munkakört, a leírások alapján vállalható feltételekkel.

Mit gondoltok, tapasztalat híján a fenti kvalitásokkal lenne esélyem? Nyilvan nincsenek illúzióim meg 800 ezres fizetési igényem, csak érdekelne, Ti hogy látjátok - akár bennfentesként - az esélyeket?

Ügyfélszolgálatos, egyéb iroda adatrögzítő pozíciók nem érdekelnek, ennél többre tartom magam, még ha papírom nincs is róla.

Apropó pár éve kaptam megkeresést rendszergazdai pozícióra, de ilyen megalázó fizetésért (br 380), szóval azt nem vállaltam el.

2022. ápr. 5. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Automata teszteles teruleten vagy esetleg manualis teszteles probalkozz
2022. ápr. 5. 20:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mihez értesz konkrétan?
2022. ápr. 5. 20:19
 3/9 A kérdező kommentje:

2

Minőségügyi mérnök vagyok, de elveszítettem az érdeklődést és a célok sincsenek meg, illetve ha túl későn is, de belátom, hogy a gyártói környezet nem az én világom.

2022. ápr. 5. 20:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A helpdesk egy jó ugródeszka az IT-ben. Ha elboldogulsz a Windows beállításokkal, értesz a hálózatokhoz alapfokon és az angol dokumentációt megérted, akkor valamelyik multi helpdesk pozival elindulhatsz. Onnan meg önképzés kérdése és lehet fentebb menni.
2022. ápr. 5. 20:48
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

Az IT keretein belül mihez értesz????

… látszik, hogy minőségügyi mérnök vagy b+, egy kérdésre nem tud értelmesen válaszolni, mert a saját kérdése és az arra érkezett kérdésem között nem látja az összefüggést…

2022. ápr. 5. 20:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Miért lenne megalázó a br380 pár évről ezelőttről, alap rendszergazdai képzéshez és a gyenge angolhoz? Pont rendben lett volna.

Amúgy van esélyed, most olyan br. 450 a reális bérigényed.

2022. ápr. 5. 20:55
 7/9 A kérdező kommentje:

5

Na várjál, behangolom magam a szintedre: te analfabéta tuskó paraszt, ott a leírás, leírtam. Rendszergazda vagyok, ebből nem nehéz kihámozni még csökkent képességgel sem, hogy mihez értek ezen a területen: hálózatok építése, üzemeltetése Windows és Linux rendszerek alatt. Leírtam, hogy ez a tudás megkopott, nem dolgoztam benne, de a nyitott vagyok a fejlődésre és kipróbálnám magam olyan munkakörnyezetben ahol ennek teret adnak. Ebből azért leszűrhető, hogy pl nem tudok programozni. Még azt is odaírtam, hogy milyen pozíciókat néztem. Te amúgy ilyen degenerált vagy, akinek 2x kell elmondani mindent?

6

Azért volt megalázó, mert pár éve is ennél már jóval többet kerestem. Most annyiban változott a dolog, hogy már nem kikötés, ha a fizetésből engedni kell.

Köszönöm a válaszokat (kivéve 5-ös, te s***fej)

2022. ápr. 5. 22:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Amit leírtál az az én csapatomban egy gyenge technikusi szint.

Diplomával biztosan nem vennélek fel mert a végzettség miatt olyan bérigényed lenne amit a tudásod nem indokol. Bocs.

2022. ápr. 6. 00:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez milyen képzés volt? Valami 2 napos gyorstalpaló? Ez egy erősebb felhasználói szint, vagy nagyonmax egy általános iskolai rendszergazda feladatait 80%ban lefeded vele br 265ért
2022. ápr. 6. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!