Bp-n mennyit keres most egy könyvelő és megérni e annak tanulni?

nem tudom, hogy megéri-e. ha van hozzá affinitásod, akkor inkább IT terület felé orientálódj.
Multinál dolgozom, itt a kezdő könyvelők kb. br 400-450 ezret kapnak, néhány év tapasztalattal (ha valóban jó vagy a szakmádban) felmehet ez akár br. 800 ezerre is, de még a br. 800 ezer sem egy nagy durranás Budapesten. Senior fejlesztőként IT-n lazán hozzád vágják a bruttó 1-3-1,8 milliós fizukat, de még középszerű mediorként is könnyen meg lehet keresni a bruttó 1 milliót.

#3 Hagyd már ezt a demagóg dumát.
Ne reklámozd már a fizu alapján az IT-t, főleg a programozást, semmi értelme. Oké, hogy hozzádvágják azt a pénzt de mennyi idő után és mennyi mindent kell tudni hozzá?
Hanyagoljuk már ezt a mindenki legyen programozó hozzáállást.
Csak az emberek töredékének van hozzá meg az agya és affinitása, hogy egy fejlesztői munkakört eltudjon látni.
Programozó ne a fizu miatt legyél, hanem azért mert szeretsz alkotni és érdekel a technológia, valamint nem vagy lusta és képes vagy egy életen át tanulni.

#4:
Egy könyvelőnek is életen át kell tanulnia, hisz folyamatosan változnak a jogszabályok és törvények és muszáj mindig toppon lenni. Nem beszélve arról, hogy kötelező továbbképzéseken is részt kell venni minden évben.
3 év után már medior vagy és az 1 milliót a nem túl jó mediorok is megkapják, 5 év után már elérhető a 1,5 milliós IT-s fizetés is és aki el tud végezni egy PSZ alapszakot vagy egy mérlegképes könyvelői tanfolyamot, annak valószínűleg van elég logikája az IT-hoz is.
Van könyvtáros ismerősöm, aki JAVA fejlesztő lett bootcamp után és 1 év tapasztalattal már br. 800 ezret kap.
Szerintem az IT-ban az a jó, hogy rengeteg területe van és mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Én is pénzügyről mentem át backendre és igencsak megérte a váltás :)))
Egyébként direkt leírtam, hogy ha megvan hozzá az affinitása, akkor menjen IT-ra. Egy szóval nem mondtam, hogy mindenképp IT-s legyen csak és kizárólag a pénz miatt, azt csak te képzeled bele.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!