Dolgoznál diplomásként plázában vevőkkel, ha jó fizetést adnának?
Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy a többségnek számít-e itt Magyarországon a karrierútja, vagy nem gondolkodik hosszútávon a többség és úgy van vele, hogy pénz beszél. Ha szakmailag óriási visszalépés lenne, de jobban fizetne, mint egy szaktudást igénylő pozíció.
Álló munka, néha hétvégén is be kell menni, kasszázni kell, napi 8 óra.
Persze!..
Miért a meki nem nagy visszalépés?megis tele van diplomassal.es sajnos vagy nem de jobban lehet keresni a mekiben mint diplomával(sok helyen..)
Fizetés biztos rosszabb lenne, mert kisebb a hozzáadott érték, mint jelenlegi pozíciómban, de nem jelentene gondot elvállalni.
Ugyanakkor mindig úgy gondoltam érdemesebb szakmában dolgozni, meg ha kevesebbet is fizet egy másik pozíciónál, hiszen a szakmai tudás amit évek alatt összegyűjtök sokat fog érni a későbbiekben. Lásd gyakornokként ez 100e forintot ért pár éve, ami megélni is kevés, ma már ennek sokszorosát keresem és verseny van jó mérnökökért.
Köszönöm a válaszokat! Látom, hogy azért nem mindenki ugrik egyből a sokkal több pénzre. Azt nem hangsúlyoztam, hogy nem arról van szó, hogy a szakmában nem tudnék elhelyezkedni, vagy nem lenne elég a megélhetésre, csupán arról, hogy plázában presztízsbeli kérdés miatt felvennének diplomás díszpintynek, olyan bérért, amit a szakmámon belül csak komoly min. középvezetőknek adnak. A munka nekem sem lenne büdös, de hosszútávon mégis azt gondolom, hogy nem kifizetődő és valóban "elkurvulás" valamilyen szinten.
#8: Hétvégente vagy részmunkaidőben egészen más dolgozni valamit, mint főállásban a teljes megélhetésedért plázázni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!