Ha megemelik a pedagógusok bérét, akkor várhatóan más közalkalmazottakét is meg fogják?
Figyelt kérdés
NKE-n végeztem közigazgatás-szervező szakon és most 200 nettót kapok köztisztviselőként, önkormányzatnál.2022. okt. 16. 01:31
1/7 anonim 

válasza:

Egyetemi oktató vagyok a magam 190 ezer forintos nettó fizetésével. Egyáltalán nem tiszta, hogy amennyiben esetleg sikerül valamit elérni a pedagógusbérek emelésével, vajon a felsőoktatásban dolgozók is kapnak-e belőle. Erről van infója valakinek?
3/7 anonim 

válasza:

Nem fogják megemelni nekik. Mindenkinek emelni fogják idővel a bérét, de a tanarok fizetése sose lesz jó
4/7 anonim 

válasza:

Nem. Valószínűbb, hogy egy létszámleépítés során kirúgnak, mert kell a pénz a tanárok béremelésére.
5/7 anonim 

válasza:

Ahogy nézem nincs szó valódi béremelésről, már ami a fizetések reálértékét illeti.
6/7 anonim 

válasza:

Majd lesz akkora, mint az egészségügyben. 170 helyett most 207-et kapok, semmi pótlék, jutalom, SZÉP kártya, csak dolgozhatok jelenleg 3 ember helyett, a diplomám figyelembe se vették.
Ha így marad, idővel én is elhagyom a süllyedő hajót, egyelőre kisgyerekek mellett megfelelő, ha 2 hétig betegek akkor sem fognak kirúgni, mert nincs helyettem senki.
7/7 anonim 

válasza:

Persze, meg fogják. Úgy mint a pedagógusokét: 3-4-5-6 stb. év múlva esetleg lehet, ha a gonosz Brüsszel és baloldal engedi, akkor talán lehet emelni, persze csak a képviselők bére után.
Esetleg úgy, mint a pedagógusok bérét 2013-2014 körül: a 2014-es minimálbérhez kötve 8 éve, pótlékok elvételével, munkaterhek növelésével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!