A 2008-as, vagy mostani válság rosszabb?
Gyerek voltam még akkor, de nem emlékszem rá, hogy 1 év leforgása alatt 2x-esébe került sok alapvető élelmiszer, rezsiről nem is beszélve.
Euró akkor 280-ftra felment, most meg 430 ft.
Jelenleg nincs még válság, csak a kapujában vagyunk.
Egyértelmű, hogy a mostani válság rosszabb lesz.
Mivel magasabbról fogunk esni.
2009-ben több mint 6%-al csökkent a GDP.
Jelenleg a legpesszmistább előrejelzések is azt mutatják, hogy jövőre maradunk 0% környékén.
Össze se lehet hasonlítani.
Még nagyon az elején vagyunk, az infláció még nem egyenlő a válsággal, kicsit olyan most mint mikor jön a vihar szele.
Lehet ez a válság nagyon nagyon rossz és relative oké is, ez attól függ hogy orosz-ukrán háborúnál szétesik -e oroszország és ha igen akkor mikor, illetve hogy kína gazdasága rendeződik -e vagy sem
Figyelj kérdező, elkezdtem írni egy naaaagggyon hosszú hozzászólást fed quantitative tighteningekről, meg a jövőheti kínai pártkongresszus várható hatásairól a világ gazdaságára, de a hozzászólás felénél visszapörgettem, és megláttam, #FIDESZ meg #Orbán van megadva a kulcsszavaknál.
Ha ennyi eszed van, hogy egy világgazdasági válság kapcsán is csak az óbán jut eszedbe, neked biztosan nehéz lesz a következő 1 év.
Értelmes emberekkel viszont szívesen gondolatot váltok privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!