A tanár ma az egyik leglenézettebb foglalkozás?
Igazából mindenki tudja, hogy mennyire rosszul fizet, ezért nem is vonzó és gyengébb képességű diákok mennek tanárnak. A közbeszédben is ez van benne, hogy az lesz tanár, aki sehol máshol nem állná meg a helyét meg hogy annyi szabadidejük van, nincs rendes számonkérés. Ma egy munkatársam is mondta, hogy a nővére "oh csak tanár, neki nem voltak soha életcéljai".
Ez azért valahol szomorú, mert csak szükség volna jó tanárokra, de ha mindenki lenézi őket, akkor nem lesz motiváló odamenni.
"#6 Mondta a Fideszes birka, majd visszament fizetni a háromszoros rezsit és leszarni az ország jövőjét."
Nem vagyok Fideszes, már megint hülyeséget írtál.
Ha nem is a leglenézettebb, de a presztizse a béka s.gge alatt van, az igaz.
Én is pályaelhagyó tanár vagyok. Már 20 éve abbahagytam, akkor sem volt jobb semmivel. És az összes fiatal kollégám elment a pályáról, leginkább az öregek maradtak. És nem azért, mert nem bírták a terhelést a fiatalok, hanem azért, mert ők beszélnek nyelveket, és máshol is találnak munkát. Egy 60 éves magyar-történelem tanár, aki a magyaron kívül más nyelven nem beszél azért elég nehezen talál máshol állást. Viszont a fiatalok lelkesedése elég hamar lelohadt a fizetés és a szülők/gyerekek hozzáállása miatt.
Ezt sajnos nagyon elszúrták, és a fizetésemeléssel önmagában még nem lesz megoldva a kérdés.
Egyébként normális emberek nem nézik le a tanárokat. Én most irodában dolgozom, és sokkal kevésbé fáradok el a nap végére, mint annak idején tanárként. Az órákra készülni is kell, legalábbis egy lelkiismeretes tanár készül. Én jóval többet dolgoztam egy nap, mint napi 8 óra. Most kevésbé vagyok leterhelt, és háromszor annyit keresek.
Nem a leglenézettebb, de én már lemondtam róluk. Imádom a szakmám, de ha valaki így megalázna, nemcsak a szánalmas fizetésemmel, hanem a fenyegetőzéssel, nemes egyszerűséggel ráborítanám az asztalt és rábasznám az ajtót.
Ki a qrva anyját érdekli, hogy ki leszek rúgva? Legrosszabb esetben is a szakos tárgyaim továbbtanulásával hobbiból magántanárként korrepetálással/fizetős tanfolyamokon oktatással megoldanám az életem. 5 év egyetemet letolt embereknek nem okozhat problémát valami újat tanulni.
Faszarcú undorító bagázs, megérdemli, hogy tanár híján maradjon. De eddig behódoltak a tanárok nekik... Baromi szánalmas.
Ahhoz hogy te programozó kemény fiú legyél még valaki foglalkozott veled az oviba majd az általánosba meg a gimnáziumba hogy eljuthass a mérnökinfó szakra az egyetemen.
Gondolom 5 évesen az oviból a játszótérre nem a laptopoddal meg a programozós attitűdőddel jártál le hintázni?
#14 Úgyvan, etesd a trollt, az ilyenek miatt jönnek ezek elő újra, mert foglalkoznak velük az emberek....
Ez a nyomorék annyira programozó, mint én űrhajós, a fél napját az oldalon tölti.
16-osnak valoban semmi koze a programozashoz, de mindenhova beir valami hasonlot, a legutobbi talan ennel a kerdesnel a 10-es hozzaszolasa:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Raadasul tobb accountrol is szokott beszelgetni sajat magaval.
Nálunk nincs se matek, se angol se informatika tanár. Az igazgató és a szülők is örjöngenek, a tanári kar helyettesít.
Ha egy tanár nem vált munkát és jó az azért van mert van a háztartásban még valaki aki keres. Ahol nincs ott a pénz beszél és keres as munkát.
Vannak még elhivatott jó tanárok de ők is szét vannak aprózva a sok helyettesítés miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!