Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Okozhat hátrányt üzleti/pénzüg...

Okozhat hátrányt üzleti/pénzügyi területen ha tudják rólam, hogy Asperger-em van?

Figyelt kérdés

Autizmus - Asperger-szindróma

Kérem olyan válaszoljon aki tudja mi az.

Főként HR-esek válasza érdekelne.

2022. okt. 5. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, milyen területen akarsz elhelyezkedni, sok esetben inkább elönyös, föleg, ahol nem érzelmi alapon kell dönteni, hanem logikával.
2022. okt. 5. 18:47
 2/9 anonim válasza:
100%

Szerintem a tudatlanság miatt igen, okozhat.

Sokan az autizmusról az esőemberre gondolnak. Az aspergeres kifejezés ezért előnyösebb, mert arról sokan azt se tudják, mi az.

A gyakorlatban pedig komoly előnye lehet annak, ha valaki aspi. A jól funkcionálók között sok a magas intelligenciával rendelkező. Pénzügyi terület pláne kedvezhet, sokuk jóban van a számokkal.

A probléma annyi, hogy a legtöbb ember ezt nem tudja, egy átlag HR-es picsa (tisztelet a kivételnek) főleg nem fogja.

2022. okt. 5. 19:32
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem jobb, ha tudják. Szocializáció téren úgyis kibukik, hogy nem klappol valami. A számok világa oké. De ha nem értesz, máshogy értesz dolgokat az üzleti területen, az hátrány.
2022. okt. 7. 00:32
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Erre én is kíváncsi lennék hogy kinek milyen tapasztalata van ilyen téren. Munkahelyen még nem mondtam el senkinek, az elmúlt 16 évben 5 helyen dolgoztam. Volt munkahelyeimre visszagondolva nem biztos hogy egyáltalán tudták a HR-esek, menedzserek, volt kollégák, hogy az aspergert eszik-e vagy isszák.
2022. okt. 7. 21:04
 5/9 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem az a problem azzal, hogy nem mondjátok el, hogy másoknak ezzel könnyen rosszat" tehettek úgy, hogy ti észre sem veszitek. Szóval ezzel nem dicsekednék, hogy ezzel a problémámmal lazán hasítok csendesen, ki tudja, milyen munkával kapcsos, vagy szocializációs zavart", lelki sérelmeket" okozva a neurotipikusokban. Korrekt úgy volna, ha jeleznétek a diszfunkciótokat, de persze ez a leszarom a másikat hozzáállás most nem csak autista emberek között tombol.
2022. okt. 7. 21:38
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

4-es vagyok, én idén kaptam meg a hivatalos diagnózist szóval eddig nem volt mit elmondani. Most új helyzet van, ez nekem dilemma hogy elmondjam-e és ha igen akkor hogyan, mikor, kinek.

Ez nagyrészt magánügy, tehát minek traktáljam őket ezzel. Ha valakinek szorongásos vagy kényszeres problémái vannak, azt sem feltétlenül mondja el a munkahelyen.

Másrészt az is igaz hogy része annak ahogyan kommunikálok, ahogyan kapcsolódni próbálok az emberekhez tehát ez alapján mégis lenne helye a megosztásnak.

Remélem ez alapján már nem tűnik leszarós hozzáállásnak. Számomra: valós dilemma, amiben még nem tudtam elhatározásra jutni.

2022. okt. 7. 22:12
 7/9 anonim válasza:
71%
A tudatlanságuk miatt kétséges, hogy nem kerülnél hátrányba. És ez nemcsak a hr-es nőcikre vonatkozik, hanem sajnos a legtöbb neurotipikusra.
2022. okt. 21. 07:09
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Kevésbé, mintha nem tudnák rólad.
2022. okt. 21. 23:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha több emberrel kell együttműködnöd és szerinte ebben akadályoz, akkor lehetséges, hogy a HR-es mást választ.

A másik véglet, ha emiatt választ téged, mert emberfeletti teljesítményt vár.

Ha van aspergeressel tapasztalata, akkor sem tudhatja, hogy te milyen szinten funkcionálsz.

Az aspergeresek változatosak, ezért mondják egy spektrumnak.

2022. dec. 11. 11:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!