Okozhat hátrányt üzleti/pénzügyi területen ha tudják rólam, hogy Asperger-em van?
Autizmus - Asperger-szindróma
Kérem olyan válaszoljon aki tudja mi az.
Főként HR-esek válasza érdekelne.

Szerintem a tudatlanság miatt igen, okozhat.
Sokan az autizmusról az esőemberre gondolnak. Az aspergeres kifejezés ezért előnyösebb, mert arról sokan azt se tudják, mi az.
A gyakorlatban pedig komoly előnye lehet annak, ha valaki aspi. A jól funkcionálók között sok a magas intelligenciával rendelkező. Pénzügyi terület pláne kedvezhet, sokuk jóban van a számokkal.
A probléma annyi, hogy a legtöbb ember ezt nem tudja, egy átlag HR-es picsa (tisztelet a kivételnek) főleg nem fogja.

4-es vagyok, én idén kaptam meg a hivatalos diagnózist szóval eddig nem volt mit elmondani. Most új helyzet van, ez nekem dilemma hogy elmondjam-e és ha igen akkor hogyan, mikor, kinek.
Ez nagyrészt magánügy, tehát minek traktáljam őket ezzel. Ha valakinek szorongásos vagy kényszeres problémái vannak, azt sem feltétlenül mondja el a munkahelyen.
Másrészt az is igaz hogy része annak ahogyan kommunikálok, ahogyan kapcsolódni próbálok az emberekhez tehát ez alapján mégis lenne helye a megosztásnak.
Remélem ez alapján már nem tűnik leszarós hozzáállásnak. Számomra: valós dilemma, amiben még nem tudtam elhatározásra jutni.

Ha több emberrel kell együttműködnöd és szerinte ebben akadályoz, akkor lehetséges, hogy a HR-es mást választ.
A másik véglet, ha emiatt választ téged, mert emberfeletti teljesítményt vár.
Ha van aspergeressel tapasztalata, akkor sem tudhatja, hogy te milyen szinten funkcionálsz.
Az aspergeresek változatosak, ezért mondják egy spektrumnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!