Hány jelentkezés és hány állásinterjú kell ahhoz hogy valahova tán végül felvegyenek? Kb 200/20/1-2 lehetnek az arányok?
Jól látom az arányokat?Ű
Több száz jelentkezést öntök ki a neten.
Mondjuk legyen 200.
Ebből tán a tizede hív be. Mondjuk 20.
Az 20 állásinterjú.
És ebből a 20ból TÁN AKAD 1-2 (TÁN!!) amely felvenne.
Ez kb így néz ki? Jól látom?
AZ időbeli lefolyás ? Hónapok. 3 hónap alsó hangon.
"vajdajulia19"
ez a maszlag duma mindaddig igaz míg az embernek van választási lehetősége.... de ha örül hogy egyáltalán valahova felveszik, nem filózhat azon, van-e fejlődési lehetőség mert NINCS MÁS.
Ha szar a hely, akkor sincs más (ill ami van, az pont ilyen /még ennél is szarabb)
Bazsi, sokkal jobbak lennének az arányok, ha minden jelentkeznél válogatás nélkül minden sz/rra, amire messziről látszik, hogy alkalmatlan vagy.
Egyébként megint pályázol? Mégis ki fogják fizetni a végkielégítést?
Olyan pozíciókra kell jelentkezni, ahova tényleg beillesz.
Én egyetem alatt kerestem munkát kb fél éve. Kb 6 helyre jelentkeztem. Ebből 3 helyről kaptam tényleges ajánlatot, amik közül emiatt az egyiket pici feljebb is tudtam tornászni.
A maradák 3 cégből 1 volt, aki azt mondta, hogy nagyon szimpatikus az önéletrajzom és jelenleg nincs nyitott pozíció, ami a szaktudásomhoz illene, de körbe kérdez pár csapatban, hogy kellenék-e oda, majd 10 perc múlva felhívott, hogy talált is egy helyet. Neki mondtam ezt a több ajánlatot kaptam és határidős a választásom és onnantól kezdve nem keresett.
A másik 2 céget meg én mondtam vissza pár interjú után.
Ezen kívül még januárban próbáltam munkát találni, de leginkább csak kiváncsiságból, mert nem tudtam volna akkor még egyetem mellett dolgozni, így csak 3 helyre jelentkeztem.
2 helyről visszautasítottak.
1 helyről meg kaptam ajánlatot, ami nem fogadtam el.
Mondjuk ez a januári próbálkozás nem volt annyira célirányos, így olyan pozíció volt az a 2, ahol visszautasítottak, hogy tényleg nem illett bele az érdeklődési körömbe és tapasztalatomban.
Így eddig 9 jelentkezésből 4 ajánlatot kaptam, de ebből 2-t én utasítottam vissza ez előtt, hogy kaphattam volna bármilyen ajánlatot.
Szóval most kb 50% lehet a sikerrátám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!