600 ezer bruttó kezdő fizetés, mégis kevésnek érzem?
23 éves vagyok, életem első főállású munkahelye, bruttó 600 ezer. Mégis koldus-szegénynek érzem magam. Ez a bruttó 600 ezer kb 370 ezer bruttónak felel meg 2018-as szinten ami 3-szor annyi mint az akkori minimálbér, ami reaális mivel a mostani minimálbér 200 ezer.
Más is csórónak érzi magát 500 - 750 ezres fizetésekkel?
Szóval életed első munkahelye pályakezdőként a mostani munkahelyed, de van 2 év releváns tapasztalatod. Ok.
Más 260 bruttóból kénytelen megélni, lehet vissza kellene vegyél az arcodból és inkább megtanulni kezelni a pénzt panaszkodás helyett, vagy azon gondolkozni hogy keress többet, ha már tovább nyújtózkodsz mint amíg a takaród ér.
Aki 260 ezer bruttóból “él” az nem tudom mit csinál. A legnagyobb kretén ismerőseim is 400 bruttó felett keresnek, az átlag 600-650 fiatal diplomások között.
Persze aztán, lehet vannak olyanok akik még a minimumra is képtelenek.
"A legnagyobb kretén ismerőseim is 400 bruttó felett keresnek, az átlag 600-650 fiatal diplomások között."
Jó, de milyen diplomás? Orvos, mérnök, közgazdász, jogász, tanár? Nagyon nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!