Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1 millió forint vésztartalékbó...

1 millió forint vésztartalékból nagyjából mennyi időt tudok kihúzni mai viszonyokkal, ha nem lesz munkahelyem? Egyedül élek.

Figyelt kérdés

2022. szept. 28. 21:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hasraütök: 5 hónap, 12 nap 3 óra és 24 perc.

Honnan tudjuk? Nem tudjuk, mit kell fizetned, milyen színvonalon élsz, stb.

Én pl. 1 millióból a jelenlegi színvonalon 2 és fél hónapig lennék meg. Ha lentebb adom, akkor 3-4 hónapig. De van, aki ennyiből egy évig elvan, mert fénnyel táplálkozik...

2022. szept. 29. 12:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Nyilván ismered tételesen a kiadásaidat havi bontásban. Így csak osztani tudom a #10 választ, 1000000/havi kiadásom=ennyi hónapra elég a tartalékom.

Amit én még hozzátennék, ha munkanélkülivé válnék, tuti "befektetném" a pénzt, még ha kicsi is, de nem ám állampapírba, hanem a hatalmas kertünket végre kihasználhatnám, vennék csirkéket, disznót, a kert nagyobb részét televetném kukoricával, vagy akármilyen takarmányt adó növénnyel. Ősszel is lehet vetni egy csomó mindent, végre lenne idő diót pucolni, vélhetően kajára is sokkal kevesebbet költenénk, mert az időigényes de rendkívül olcsó kajákat tudnék csinálni, akár szabad tűzön, így még energiát is spórolnék.

Különben is a munkanélküliség legjobb esetben is csak átmeneti, millió és egy lehetőség van bevétel szerzésére.

2022. szept. 29. 12:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha ki jössz havi 200 ezerből, akkor 5 hónap. Ha ennél kevesebbet költesz, akár valamivel több is lehet, de az energia és minden más ára is folyamatosan emelkedik, így jobban jársz, ha 3-4 hónapnál többre nem számítasz.

Érdemes rászánni az időt és átnézni az eddigi kiadásaidat. Bankkártyás költéseknél van bankszámla kivonat, azt egyszerűbb táblázatba rendezni, kategóriákba csoportosítani. Ha összesítetted a költségeket, látod mi mennyibe kerül, aztán megvizsgálhatod, hogy miből tudnál faragni, hogy olcsóbban jöjj ki. Pl. elég-e olcsóbb mobil előfizetés, szükséged van-e annyi TV csatornára, vagy televízió előfizetés te egyáltalán.

Ha készpénzben szoktál vásárolni, akkor nehezebb utólag rekonstruálni, könnyen kifelejthetsz valamit és ennek akár nagy jelentősége is lehet. Akár kis tételek esetén is. A legnagyobb többletköltséget könnyen azok az apró, de rendszeres kiadások jelenthetik, amikről tudomást sem veszel, mondván “ez semmiség, belefér”. Viszont ha naponta elköltesz 1000 Forintot kávéra/sütire pl. munkába menet, vagy kutyasétáltatás közben, az heti 7, havi 30, évi 360 ezer forint. Ezért rendkívül veszélyes anyagilag a dohányzás és más szenvedélyek, mert összeadódva rengeteg költséget is jelenthetnek az egészségkárosítás mellett.

Nem kell mindenről lemondanod, de érdemes alaposan átgondolni, hogy mire van tényleg szükséged és mi az, ami nélkülözhető kiadás.

Érdemes azt is átnézni, milyen nélkülözhető, vagy teljesen felesleges holmik vannak otthon és érdemes eladni őket, hátha másnak jobban kell. Pl. már nem használt műszaki cikkek, használaton kívüli, feleslegessé vált ruhák, stb.

Legalább valami részmunkaidős, kiegészítő állást és bevételt még akkor is érdemes keresni, ha állásod nincs.

2022. szept. 30. 15:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Én 4 hónapig tudnék megélni belőle (albérletben egyedül Budapesten).

De én nem lennék nyugugodt ennyi pénzzel, nekem 6 havi vésztartalékom van devizában $4000.

2022. okt. 30. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!