Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik az előnyei illetve hátrány...

Mik az előnyei illetve hátrányai annak ha valaki pilóta?

Figyelt kérdés

sziasztok! szóval megfordult a fejemben hogy lehet jó lenne pilótának lenni mert maga a szakmával járó izgalom is vonz meg szerintem jó dolog lehet repülőt vezetni.de mint minden másnak ennek is gondolom vannak hátrányai is.arra kérnélek benneteket hogy ezzel kapcsolatos előnyöket és hátrányokat soroljatok fel (utassszálító és vadászpilóta egyaránt érdekel).

ja igen és ha jól tudom akkor matekból és fizikából kell emeltezni hozzá igaz?

2010. szept. 26. 16:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát, szerintem kívülről izgalmasnak tűnik, de egy idő után elég monoton, unalmas munka lehet.
2010. szept. 26. 16:39
 2/10 A kérdező kommentje:
lehet igazad van de ez azért nem ugyanaz mármint szerintem, mint egy buszsofőrnek hogy már a harmadik napon megunja az egészet.
2010. szept. 26. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem jol gondold meg! Multkor olvastam hogy fél évenként 250 ezer a tandíj és plusz még erre jön a gyakorlati képzés ami kb 10 millio forint. Más hátrányrol nem tudok :)
2010. szept. 26. 20:04
 4/10 A kérdező kommentje:
igen ezt én is hallottam de ha úgy nézzzük hogy havonta bőven millión felül keresnek (elvileg van 2, 2 és fél is de ebből nem tudom mi igaz) nem is olyan sok
2010. szept. 26. 20:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Persze lehet is szépen keresni MO-n ne várj nagyon kezdő pilotaként millió feletti pénzt.Más külföldi társaságoknál az már meg más téma. Multkor volt mikor sztrájkoltak a Lufthansa pilotái várnom is kellet egy napot az árura (kamionsofőr vagyok) és akkor hallotam hogy a kezdő fizetés a lufthansánál 5000EUR és a nagy öregek már a 20 ezret is megkapják. Mindenesetre elöször elkell jutni oda és az huzós ha esetleg meg gazdag vagy akkor nincs akadálya :).Én is terveztem rajongtam érte én is de letettem róla mert hát az anyagiak.
2010. szept. 26. 21:48
 6/10 A kérdező kommentje:
hát nem tudom.az igaz hogy sok munka és még több pénz van mögötte de ha mindennel kész vagyunk akkor meg fizet rendesen az meg megint más hogy családalapításra így nem nagyon van lehetőség
2010. szept. 27. 18:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem keresztapám pilóta kb 8 éve. Hát ez a munkakör igazi pénz faló dolog. Valaki azt írta hogy negyed milla/félév, ehhez annyit tudok hozzá tenni hogy /félévet írjuk át /hó-ra, mert egy félév a repülőgép mérnökin kövér 2 millió Ft. Mire elvégzed a 5-6 évet benne van legalább 10 millió forintodban, gyakorlat nélkül. Keresztapám Romániában dolgozik 5 éve, a Tarom-nál. Ahhoz képest hogy Románia, így meg úgy, de jóval többet keres mint egy magyar pilóta. 2-3 napot van távol, dolgozik és a céges szálláson pihen, megjegyzem 3 csillagos hotel. Majd 2-3 napot itthon. Van ingyen jegye, tehát munkába, és munkából haza menetrend szerinti géppel utazik haza. Hihetetlen nagy felelősség hárul rá, és ezt csak az képes kibírni akinek óriási lelki ereje van, és nem utolsó sorban jó nagy műszaki gondolkodás módja. Betéve kell ismerni az adott gép minden paraméterét az utolsó zsinórig. Ő Boeing 737-300 as típuson dolgozik, ennek a típus jogosítványa kb 15 millió Ft, és még keveset mondtam. Hogy pilóta lehess alul kell kezdeni vitorlázó gép jogsi, hobbi gép jogsi (cessna), turbinás típus jogsi, majd típusonkénti jogosítványok. Minden típusra van külön-külön. De először másodpilóta jogsi majd utána főpilóta (kapitányi) jogsi és stb. Ezek felfoghatatlan összegbe kerülnek. Nyelvtudás elvárás, legalább 2 nyelvet anyanyelv szinten beszélni kell. A repülés nyelve az angol, ezt kitéve betéve. Keresztapám angol német román nyelvet anyanyelvi szinten beszéli. Egy pilótának nem csak a gép vezetése a feladata. A szükséges üzemanyag kiszámolása, a személyzet eligazítása, szept 11 óta millió dologra kell figyelni, és saját hatáskörben megoldani és eljárni. Figyelni kell hogy az irányításod alatt lévő járatnak ne legyen a szükségesnél nagyobb üzemanyag fogyasztása az adott útvonalon, mert akkor te tartod a hátad. Azt nem tudom hogy a magyar pilóták mennyit keresnek, de keresztapám 5 millió körül tisztán kézhez kap havonta, és még legalább 1 milliót juttatásokban. Ahhoz hogy pilóta lehess, alap a matek és fizika emelt szint, de kell műszaki tantárgyakból is emelt szintet letenni jelesre. De a legnagyobb esély akkor van, ha közlekedési szakközépiskolában tanulsz, mert ott vannak a műszaki tantárgyak. Szükség van egy repülőgép mérnöki diplomára/vagy ezen egyen értékű repülőgép műszaki diplomára. Sok gyakorlatra, kitartásra, lelki és pszichikai egyensúlyra, profizmusra és egy feneketlen pénztárcára..
2010. szept. 27. 21:27
 8/10 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a tartalmas válaszodat. ezek alapján ami a tényleg hátráltató tényező az csak a pénz meg az hogy a fizikát eddig kicsit elhanyagoltam, félvállról vettem de mostantól jobban fogok igyekezni
2010. szept. 28. 14:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát igen,mindig a pénz,a pénz.Ha gazdag vagy,akkor minden el lehet intézni,még ha teljesen hülye is vagy,akkor is,de ha okos vagy,s szegény,akkor se tehetsz semmit.Ez Magyarország,sajnos.:S
2015. febr. 26. 19:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Stadionok sokasága helyett inkább ezekre a dolgokra kéne a kedves kormányunknak koncentrálnia.
2015. febr. 26. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!