Hogy vegyem fel a kapcsolatot HR-esekkel, ha mindig munkaidő közben hívnak?
Telefont a szekrényünkben kell hagyni, így nem tudom munka közben felvenni. Amikor végzek, akkor már az irodisták rég lelépnek haza (6 óra felé).
Sms-t miért nem tudnak hagyni?
A jelentkezésbe és/vagy az önéletrajzodba (az elérhetőségekhez) írd bele, hogy csak délután xy órától keressenek telefonon.
Nem te vagy az egyetlen ilyen helyzetben, nem fognak meglepődni a HR-esek ezen. Az más kérdés hogy ha olyan munkáról van szó amire 100 másik ember áll sorba, akkor valószínűleg a kukában fog landolni a jelentkezésed, mert nem akarnak vesződni ezzel.
Kérd meg hogy üzenetben keressenek.
Nekem eleve fura, engem soha nem hívogattak még munka miatt, mindig alap volt hogy emailben keresnek.
Hát szerintem ez elég gázos, mármint az emberek nagy része valahol dolgozik miközben keres új helyet, szóval
- sokan nem telefonálgathatnak magánügyben munkaidőben
- vagy megtehetné de ilyen ügyet nem akar mindenki előtt megbeszélni
Szerintem milliószor jobb ezeket írásban ügyezni.
Ha a kérdező megkéri őket akkor biztosan hajlandóak lennének szerintem.
(#3)
Minden kommunikációnál, így állás keresésnél is meg lehet adni, hogy milyen elérhetőséget preferálsz, vagy milyen időszakokban vagy elérhető telefonon. Nem gond, hogy dolgozol és ezért nem vagy elérhető. Megértik a HR-esek, sok féle emberre dolgoznak, mindenkinek vannak körülményei.
Ha viszont nem jelzed nekik, hogy mikor/hogyan keressenek, akkor ők honnan tudják? Nem gondolatolvasók. Azért van a jelentkezésed, hogy kommunikálj velük, jelezd, hogyan érnek el.
De én azt is nehezen tudom elképzelni, hogy munkaidő közben ne lenne 10 perc ebédszüneted, amikor ki tudod vinni a telefont az utcára, hogy telefonálj egyet és senki ne hallja, miről beszélsz.
Nekem pl volt olyan munkám ahol ezt max akkor tehettem volna meg, ha aznap nem eszek.
Nem tudom miért egyszerűbb ezzel szenvedni, mint dobni egy emailt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!