Megéri frontend fejlesztőnek tanulni?
Mindig is béna voltam reál tárgyakból viszont szeretek kreatívkodni, jól beszélek angolul és most, hogy jobban utánaolvastam egész vonzó az IT. Néhány oldalon írták, hogy a frontend fejlesztéshez nem muszáj perfeknek lenni matekból. Ez nem tudom mennyire valós vagy valótlan. Az is nagy hátrány, hogy mivel a reál tárgyak nem mennek ezért esélytelen, hogy felvegyenek egyetemre.
Szóval a kérdéseim:
Megéri e fizetés, karrier szempontjából frontend fejlesztőnek menni?
Melyek azok az online "iskolák" amik valós tudást adnak ebben a témában?
"Megéri e fizetés, karrier szempontjából frontend fejlesztőnek menni?"
Igen. Typescript/React/Angular vonalon elég jó a fizetés
"Melyek azok az online "iskolák" amik valós tudást adnak ebben a témában?"
Udemy kurzusok. Semmivel nem ér többet, mint egy bootcamp, de sokkal olcsóbb.
Egyébként egyetem nélkül SOKKAL kisebb az esélyed jó céghez bekerülni, de nem lehetetlen. A frontendhez amúgy nem kell erős matek, viszont jó logikai és algoritmizáló képessig igen, ha meg süket vagy a reál tárgyakhoz, akkor nem biztos, hogy menne.
Mehetsz még UI/UX vonalra is, abban is jó pénz van, abszolút kreatív vonal és ahhoz tényleg nem kell matek meg reál tárgy.
/Mellékesen jegyzem meg, hogy ha középsuliban nem vagy jó matekból, az még nem biztos, hogy baj. Én kettesre érettségiztem matekból, de később mégis elvégeztem a PTI szakot és most fullstack fejlesztő vagyok/
A logaikai vonallal nincs semmi gáz. Igazából a valószíjűségszámítással húztam fel magam hármasra a gimiben.
Köszönöm a választ. Utánanézek milyen.
Az egyetem arra is megtanít, hogy a későbbiekben netről, egyedül bármit el tudj sajátítani, hiszen meglesz az alapod. A mérnöki képzések általában ilyenek, egy pár hónapos kurzus nem tudja helyettesíteni, főleg ha nem érdekel annyira.
Sok pénz bár csábító, de keress inkább olyan képzést ami tényleg érdekel, mert ez nyögvenyelős lesz.
#1 vagyok. Nem mondtam, hogy diploma nélkül nem lehet boldogulni. Lehet. Én is éveken keresztül dolgoztam programozóként, a diplomát csak később csináltam meg. Megfelelő gyakorlattal el lehet helyezkedni diploma nélkül is.
De a diploma nagyon sokat dob a lehetőségeken, pláne a nagy cégeknél. Egy KKV-t nem biztos, hogy érdekel a diploma, de a multiknál elég alap dolog, mégpedig azért, mert aki egy egyetemet végig tudott "szenvedni" az már valószínűleg tényleg komolyan gondolja a programozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!