Hogy van ez a bruttó 500 ezer ft-os átlagfizetés ebben az országban, amikor kiraknak egy ilyen cikket bármely oldalra (akár fideszes oldal, akár ellenzéki), akkor 4-5 ezer smileyből a 95%-a röhögős annak?
Figyelt kérdés
Plusz 2 napja olvastam egy cikket, hogy egy 52 éves tanárnő felmondott, mert több máshonni helyről kapott jóval jobb ajánlatot, mint tanárként. Mondta, hogy ped 2 ben, egyetemmel, munkaközösségi vezetőként 50 felett is csak nettó 286 ezret keres, és ebből nehéz megélni (ami igaz). Erre alatta 800 komment, abból kb 430-460 arról szólt, hogy ,,én örülnék ha ennyi pénzt keresnék nettóban,, itt a gyárban max 230 ezret lehet keresni több túlórával. Szóval akkor mégiscsak nem ennyire fekete-fehér ez az 500 bruttós átlag, amiben benne vannak a politikusok bérei is.2022. szept. 25. 10:16
11/16 anonim válasza:
A KSH éves szinten azt is kimutatja, hogy adott bérsávok között hogy oszlanak meg a dolgozók.
Tehát hányan vannak akik br 250 ezer alatt keresnek, hányan vannak akik br 250.001 és 500.000 között stb. Ezekből is sok mindent le lehet szűrni.
12/16 anonim válasza:
A nagy pénzt keresők kozul sokan, sokan nem vallják be, h mennyit keresnek valójában. Főleg nem az összes fb ismerős előtt. Én ide mindig leírom az igazat, h br. 700=nettó 465, de az fb re sose írnám ki. Csak néhány közelebbi baráttal szoktam bérrol beszélni, ők tudják. Viszont családtagjaim közül is csak a szüleim tudják. A nagyobb családban csak nettó 250 mondok mindig.
13/16 A kérdező kommentje:
11. Na ez a nem semmi, amikor a bruttó 450 (nettó 300) alatti sávban van a munkavállalók 68.5%-a, de mégis kijön egy ettől magasabb, br 500. ezres átlagbér azzal a maradék szűk 1/3-al. Ergó a felső 1/3, de főleg az az 5%, akik bruttó 1 millió felett keresnek, ők nagyon felhúzzák az egészet, kevesen vannak, de sokat keresnek.
2022. szept. 25. 14:00
14/16 anonim válasza:
#13 1/3-ad miota szuk reteg? 5 millio munkavallaloval szamolva tobb, mint masfel millio emberrol van szo.
15/16 anonim válasza:
#13: mondjuk az a táblázat 2021 éves átlagos fizujára vonatkozik, szóval idén lehet, hogy az a 68,5%-os arány már jóval alacsonyabb.
Viszont az tény, h a dolgozók 2/3-a az átlagbér alatt keres.
16/16 anonim válasza:
Azt mondja szűk 1/3 :D
Végülis olyan ez, mint a felső 10 000, csak ez felső 1.5 millió. Ha a fele lenne, akkor egy szűk 50%-nak mondhatnánk, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!