Bpen segedmunkas allas?
Vidéken sem kap ennyit. Építőiparban dolgozom Debrecenben. Itt max 12-15 ezret kap egy segédmunkás. Ez a pénz is csak maszeknál van aki akkor fizet amikor pénzt kap, de van, hogy még akkor sem. Szóval eléggé kiszámíthatatlan a bérezés. A cégeknél még ennyi sincs. Ahol most vagyok ott egy burkoló segéd 240 et kap. Igaz ő valamivel feljebb van a "ranglétrán" mint egy segédmunkás.
Az építőiparban is mint minden más területen szokás a béreket egy kicsit felnagyítani, hogy vonzóbbnak tűnjön a szektor és több embert vonzzon be. De aki ebben dolgozik az pontosan tudja mi a helyzet.
2. "Ez a pénz is csak maszeknál van aki akkor fizet amikor pénzt kap, de van, hogy még akkor sem."
Építőmunkásoknak építkezéseken mindenhol már csak napi bérezés van, ahol kifizetik őket a nap végén. Különben el se mennének oda dolgozni, ahol nem. Az megint más kérdés, hogy te most olyat mondasz-e, ahol be vannak jelentve, vagy ahol nem. A "vidéken napi 20-30 ezer, Pesten pedig még több", amit a kérdező ír szerintem is túlzás, de nem sokkal.
Én magam is dolgoztam több mint öt évet Építőiparban. Sok mindent láttam és tapasztaltam többek között a fent leírtakat is.
Nincs pénz, ha nem mész dolgozni, nincs pénz, ha a vállalkozónak nem fizetnek (ez sajnos egyre többet fordul elő) manapság, legalábbis a volt kollégák elmondásai szerint pont ezért van a legtöbb esetben napi kifizetés. (bizonytalanság).
Akkor néhány szó a pénzes dolgokról is. Napi 30 000 ezer Forint amikor úgy említik, hogy “azt hallottam”, “úgy hallottam” azt fog fel kételkedéssel.
Egyrészt, mert az a napi 30 000 ezer Ft előfordulhat, de ritka és azt is többnyire ismerősnek legjobb barátja, rokona, illetve az építkezésen a dirigáló jampik keresik meg, (többnyire feketén).
Másrészt az építőipar mára sajnos egy szerencsejáték lett azaz minden bizonytalan. Gondolok itt arra, hogy vagy van munka, vagy nincs. Ha nincs munka, nincs az nap meló azaz nincs fizetés, nincs megélhetésed.
De nem leszek ennyire negatív, mert az esetek többségében van munka.
És nem szabad meg feledkezni a “legendákról”, akik minden szakmában előfordulnak, hogy jampizik “játssza az agyát” a nagy fizetésével, hogy 400-500 ezeret keres, aztán kiderül a végén, hogy azt Bruttóban.🤣👍🏼
Szóval sok helyen nagyzolnak nem kell bedőlni nekik. Az átlagot tudom ami 15-20 ezer Forint körül mozog, 20+ felett, ha fizetnek nem sokkal az ritka, de előfordul és (nem vagy bejelentve talán a TB-t fizeti utánad).
És igen az alkohol az napi reggeli rituálé és ha végzel a melóval sokszor akkor is. Azaz minden napi el végzett munka “egy ünnep”.
Én sokszor ki voltam közösítve, mert nem ittam velük, nem akartam olyanná válni mint ők. Elég volt abból a világból, most Portásként dolgozom és igaz lehet óraszámban nem éri meg a 240, de tökéletesen jól érzem magam, be vagyok jelentve amit az Ügyfélkapun is szoktam ellenőrizni.
De nem mindenkinek ajánlott az Őrködés, aki nem bírja a 24-az inkább ne vállalja, nem mindenkinek erős ez a küszöbe. Vannak gyengébbek, ami nem szégyen.
És az se menjen, annak aki egyből azt szemezi, mit tud lopni, sumákolni, na meg az alvás királyok is kíméljék meg a Vagyonvédelmi szakmát.
(sajnos itt is vannak legendák, így alszik úgy alszik meg PS4-ezik, csak a valóságot ritkán fedi, és az ilyentől hamar meg is szabadulnak)
Aztán jön a durci, mérges fej hogy “f..opó őrök”, mert egy megkeseredett érzelmes gyökér lett belőle.
Felháborodván, mi az hogy Ő nem aludhat ott.
Azt hiszem, mindent elmondtam, remélem hasznos volt az információ. 🙂👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!