Nehezebb fizikai munka 400ezerért vagy könnyeb irodai 300ezerért?
Ha bírod a fizikai munkát és most még nem vészes, akkor nem most érdemes egy kevesebbet fizető munkára váltani. Jelenleg mindennek emelkedik az ára, az a különbség most különösen hiányozni fog a kasszából a következő 1-2 évben. A havi 100e az évi 1,2 millió, két év alatt 2,4 millió kiesés. Megér neked ennyit, hogy egy kicsit kényelmesebb munkád legyen?
Ha rosszul bírod már a hegesztést, gond van az egészségeddel, akkor megérheti. De még akkor sem biztos, hogy a költségvetésed elbírja. Az se mindegy, hogy mennyire vannak tartalékaid, megtakarításaid, egyedül élsz, vagy családdal, őket is neked kell eltartani, vagy ők is be tudnak neked segíteni, stb.
Az is kérdés, hogy az új munka mellett legalább alkalmi, vagy részmunkaidős mellékesre van-e lehetőséged (akár hegesztőként is). A heti 45 óra mellett már az is kérdéses, hogy időd volna-e rá, na meg mennyi, de az energia és a lehetőség sem mindegy...
Én nőként váltottam fizikai munkáról irodaira, és nem érzem jól magam. Lehet, hogy fizikailag nem fáradok le úgy, de nekem a mozgalmasabb mindennapok jobban bejöttek.
Szerintem mérlegelj. Fogj egy papírt és tollat, és írj mindkét munkához pro és kontra érveket, majd mire végzel, már látni fogod, melyiket érdemes választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!