A profession.hu-n jelentkeztem egy munkára általában mennyi idő múlva jeleznek vissza?
Volt, hogy átirányított a cég saját honlapjára. Onnan meg kaptam e-mailt, hogy interjú nélkül lezárták másnap a jelentkezésemet. Pont egy olyan állásra jelentkeztem, amit jelenleg is csinálok. Szerintem a legideálisabb jelölt lettem volna. Hogy mégis mi a fene bajuk volt velem, hogy még interjúra sem hívtak, ez mindig rejtély.
Szóval tudom én, hogy könnyű mondani, de nem szabad ezen agyalni, mert bele tud bolondulni az ember.
14
Egyszer én is tökéletes lettem volna egy munkára, erre vissza jeleztek, hogy mást vettek fel. Én meg csak néztem, mert tuti biztos voltam benne, hogy engem fognak felvenni. Én még vissza is kérdeztem, hogy mi volt a baj velem. De nem érkezett válasz.
16-os: ilyenkor van az, hogy már rég betöltötték, mire jelentkeztél, vagy felvettek egy belsőst, kismama visszajött, valami haver, vagy egyszerűen visszavonták a keresést.
Néha meg egyszerűen idióta a kereső. Egyszer behívtak egy AC-ra. Interco analyst állásra jelentkeztem, konkrétan az volt az aktuális munkám, pont ugyanazt csináltam. Semmi szakmait nem kérdeztek, az AC-n ott kellett bohóckodni, mint egy majom. Aztán kaptam egy e-mailt, hogy köszönik, de nem engem választottak, mert bizonytalan és szégyenlős vagyok. Csak néztem, hogy mi van?! Egy könyvelőnek mégis minek kéne lennie, előadóművésznek?!
Néha nem lehet tudni, hogy mit akarnak, én mindig azt mondom erre, jobb is így, mert idióta embereknek nem akarok dolgozni.
Legtöbbször nem is szakmai szempontok alapján döntenek, a személyes szimpátia többet számít.
Ha be sem hívnak, akkor valószínű már megvan a jelölt, vagy magas a bérigényed vagy túlképzett vagy. Úgy is jártam, hogy beadtam egy jelentkezést, akkor még voltak fejvadászok. És kaptam egy e-mailt, hogy nem engem választottak. Akkor felhívtam a fejvadászt, hogy mégis miért nem hívtak még interjúra sem, hiszen a pályázati kiírás minden pontjának megfelelek. Erre az volt a válasz, hogy túl jó az önéletrajzom, és ez a cég keveset fizet, tovább sem küldte az önéletrajzom, mert biztos, hogy nekem nem felelne meg ez az állás. Eszem megáll, komolyan, ha mindenben megfelelsz a kiírásnak, az a baj, ha nem, akkor meg az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!