Vajon magyarországi SSC-be el lehet helyezkedni így?
barátnőm külföldi NEM EU állampolgár, sajnos magyarul még csak nagyon keveset beszél, azonban 4 nyelven beszél kommunikációs szinten, nyelvszakos diplomás
azért kérdezem, mert itt szokták javasolni válaszolók olyanoknak akik általában nyelvszakos diplomások, hogy miért nem mennek el SSC-be dolgozni Bp-en
Így kicsi rá az esély. Ha már itt lenne tartózkodásival, pl mert diák, és már elintézte a taj-t meg az adószámot, akkor simán felvennék. De így minek bajlódjanak? Az összevont engedély rohadt nagy macera, meg akkor a tajt és az adószámot is nekik kell intézniük. Hacsak nem pont arra a nyelvre van szükségük amit beszél, egyszerűen nem éri meg. Plusz eleve nem is biztos hogy megkapná rá az összevont munkavállalásit, mert hivatalosan annak feltétele hogy nem találtak az állásra magyart.
De mint írtam, ha más módon összejönne a tartózkodási (diák, házastárs stb), akkor nem reménytelen. Elvileg van ugye a munkavállalási célú tartózkodási, de hogy azt kinek adják meg, azt nem tudom.
A feleségem külföldi nem EU állampolgár, szintén beszél vagy 3-4 nyelven, és rohadt nehéz volt munkát kapnia.
Figyi, egy regényt tudnék írni erről, ha van konkrét kérdésed, nagyon szívesen válaszolok itt, vagy pü-ben, de tényleg nagyon terjedelmes téma.
Nem tudom hová valósi, elsősorban meg kéne néznie, hogy van-e az országából cég kirendeltség itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!