Sokan miért gondolják ha kimennek nyugat-európába betanított, szakmát nem igénylő munkára abból jobban fognak ott élni mint ha ugyanezt csinálnák itt?
"Ott nem lehet lébecolni, cigizni, napi háromszor eszegetni. "
Te ekkora lazaságot engedsz meg? Wow!
Azt hiszik kolbászból van a kerítés.
Amúgy ismerősöm nekem is játszotta milyen full gazdag, aztán bevallotta évek múlva, hogy lehet csóróbb külföldön, mint Magyarországon, le is tiltott engem utána. Gondolom megbánta, hogy bevallotta és szégyellte.
Édesanyám volt munkatársa Hollandiába ment ki betanított munkásnak, állateledelt csomagolnak 6-8-12 dobozos kiszerelésben, doboz megtölt leragaszt, majd ismétlés. Nettóban kap 12 eurós órabért, néha mennie kell szombaton is, akkor 17 eurót kap. Havi 160-210 órát dolgozik, szerintem remek a fizetése!
Munkanapon kapnak reggelit és ebédet is, a szállást is a munkáltató adja, kocsival viszik őket a szállás és a munkahely között, így bejárási költségük sincs. 1000-1400 eurót tesz félre havonta, ez több havi fizetésem, náluk van 13-14. havi is!
Évi 2 alkalommal támogatják nekik 1000 euróval a hazautazást.
15, és képzeld el akkor hogy egy holland széletésű milyen munkákat kaphat, mennyiért, ha a bevándorlókkal ilyen jól bánnak.
Itthon ugyan ez az állás úgy nézne ki, hogy napi 12 óra munka, 3 műszak, bejárást te fizetnéd - vagy 5 településsel arrébb venne csak fel a céges busz hajnali 4kor-, a földre leesett kutyakajából ehetsz talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!