Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van még esélyem az állás...

Van még esélyem az állás elnyerésére?

Figyelt kérdés

Egy cég behívott állásinterjúra, de nem tudtam pontosan, hogy milyen állásról lesz szó. (Adminisztratív-titkárnőit jelöltem meg, de nem mondták a telefonban, hogy melyikre hívnak)

Szerintem jól sikerült az állásinterjú, kölcsönösen szimpatikusak voltunk az interjúztatóval, Próbáltam felvázolni az elképzeléseimet, kérdéseire válaszolni, ő elmondta, hogy mi a cég profilja, milyen munka jöhetne szóba az esetemben (ez azért speciális, mert gazdasági cég és nekem nincs releváns szakmai tapasztalatom ezen a téren, de természetesen szívesen képezném magam)

Mondta az interjún, hogy gondolkodjak, hogy egy excel tesztet írnánk. Én ezt a tesztet a második fordulóra halasztottam. Az interjúztató azt mondta, nem probléma, de most utólag úgy érzem, lehet, hogy minden esélyemet elszúrtam. (Azért nem mertem a teszten túl lenni, mert ugyan használtam és tudom is, csak nem mostanában, s kicsit át kellene ismételnem ahhoz, hogy valami érdemlegeset tudjak alkotni.)

Így valószínű, hogy "Sajnálattal közöljük..." levelet kapok majd? Számít az, hogy egy ismerősöm ajánlott be a céghez? Van még esélyem az állás elnyerésére?

KÖszönöm

2010. szept. 25. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:
sztem nem esélytelen h.visszahívnak
2010. szept. 25. 19:44
 2/6 A kérdező kommentje:

Már annyi kudarc ért és annyira szeretnék már dolgozni, hogy már reménykedni sem merek. :) Köszönöm

Várom a további hozzászólást is.

2010. szept. 25. 19:46
 3/6 orsybaba88 ***** válasza:
100%

képzeld, én is állás nélkül vagyok. Nem szabad feladni a reményt!!! megvan rá az esély, h visszahívnak.

elmesélem az egyik történetemet, hátha nevetsz rajta egyet.

múltkor én is jelentkeztem egy iskolatitkári állásra. Vissza is hívtak interjúra, jaj mennyire féltem, és olyan boldog voltam, h kiválasztottak... Na elmentem az interjúra, du 2-re volt időpontom. Persze már fél 2-kor odaértem:)

mindegy, a lényeg az h kiderült, h 48 (!!!) embert hívtak vissza, én du 5-re kerültem sorra. Amikor bementem, felismertek, mert a régi középsulimban volt ez, és azzal nyitott az igazgató, h "magának, kedvesem esélye sem volt erre az állásra..."

ezt kaptam a 3 óra hossza várakozásért, ezt a szemetet...

ja és megkérdeztem, miért hívtak akkor ide, és miért ennyi ember, ami ugye nagyon kényelmetlen volt. Erre meg azt mondja, azért mert mindenkinek meg akarta adni az esély...

rohadt szemétláda!!!!!!!!!4

2010. szept. 26. 10:39
 4/6 A kérdező kommentje:

:O

Nem tudok nevetni. Ez pont olyan, mint amikor beadtam egy suliba, s kaptam egy levelet, hogy ekkorra és ekkorra várnak. S kiderült, azért hívott be az igazgató, hogy elmondja, sajnálja, további sok sikert kíván, de nekik nem töri szakos tanárra van szükségük, hanem matek-kémia szakosra. (akkor miért nem írta a levélben, hogy sajnálattal közöljük...) De ő is ezt mondta, hogy szerette volna megadni az esélyt. Mire?

S miért is nem volt esélyed? Szerintem még előnynek is kellett volna lennie, hogy oda jártál.

Tudom ,hogy nem szabad feladni, de néha nagyon nehéz. Éreztem, hogy jól sikerült, de már nem merek reménykedni. A múltkor egy mobilvállalat kiválasztásán voltam. Na az is padlóra vágott, mert rögtön az első körben kiszórtak, mondván, hogy nem feleltünk meg. (egyetemi diplomával?) Persze tudtam, hogy valakinek ki kell esnie, de nem gondoltam, hogy már az első körben. Csak ezt a nem felelt meg-et úgy tálalták, mintha szellemi fogyatékosak lennénk vagy selejtesek.

Néha már én is úgy érzem magam, hogy selejtes vagyok, na de remélem mindenkinek összejön, aki ilyen cipőben van.

Várom a további válaszokat!

2010. szept. 26. 17:05
 5/6 anonim ***** válasza:
na, visszahívtak?
2010. nov. 3. 15:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést!

Ez a cég, amiről szó volt, még csak nem is jelentkezett, pedig a bérmakereszttesóm ott dolgozik (igaz most gyesen van), s ő ajánlott volna be. Nyilván találtak jobbat, akinek van ilyen irányú (könyvelés) tapasztalat. De már nem bánom, mert azóta találtam egy másikat, ahol most próbaidőn vagyok. :)

Úgyhogy nem lehetetlen a dolog, mindenkit csak biztatni tudok, bár hozzá teszem, hogy a szerencse és a rátermettség mellett itt is volt benne egy jó adag az ismerősből. (Távoli ismerős, de valahogy szóba kerültem, s így kerültem az álláshoz)

Tessék kapcsolatot építeni.

2010. nov. 6. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!