Fixbér és órabér közötti különbség?
Figyelt kérdés
Jelenleg 2440 forint a bruttó órabérem, most átakarnak rakni fix bérbe amit ugye elvileg úgy számolnak ki, hogy 2440x8x21 ami 409920. Mivel 2 műszakban járok, és itt ennél a cégnél délután 6-tól 100% a délutános pótlék, + szombatozni is szoktam amikor meg ugye 100% egész szombatra. Részlegvezetőm szerint a pótlékot + szombatot majd mindig úgy fogják kiszámolni, hogy fix bér osztva a munkanapok számával. tehát ha 21 napos a munkahónap akkor 409920 osztva 21-el (itt még jó is mert ugyanaz mint mikor órabéres vagyok) DE ha 23 napos a munkahónap akkor kevesebb órabér jön ki mert akkor meg 409920 osztva 23-al és ami kijön annak veszik a pótlékjait. Kiszámolgattam 2023-ba, és mivel 3 hónap is 23 munkanapos és 4 hónap 22 munkanapos 4 hónap 21 és 1 hónap 20, összeségében 170 ezer forintot bukok ha fixes vagyok mintha órabéres. Ez miért így van? Fix béresek akkor konkrétan órabéresehez képest havi 1 munkanapot szinte ingyen dolgozik...2022. szept. 13. 21:37
11/11 A kérdező kommentje:
Igazából kíváncsi leszek ha át is raknak fix bérbe hogy most akkor az oraberbol hogy számolják át. Minimálbér órabére is úgy van meghatározva hogy 174el szorozzak fel.
2022. szept. 14. 10:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!