Óvodapedagógus vagy hasonló állásra lehetséges pályázni bármiféle végzettség hiányában?
Figyelt kérdés
Ha már amúgy is hatalmas a pedagógus hiány🤷🏼♀️2022. szept. 13. 17:05
11/15 anonim válasza:
Tanári diplomával jelentkeztem asszisztens szerűségnek egy oviba, gondoltam nem áll olyan messze egymástól a kettő, de csak egy kioktató levelet kaptam viszonzásul, hogy mennyire nem odavaló a végzettségem. Alapból a hely közelsége miatt jelentkeztem, itt lett volna pár percre.
12/15 anonim válasza:
Általános iskolákban bármilyen végzettséggel dolgozhatsz. Van nálunk agrármérnök, biológus, sima érettségivel rendelkező, stb. Legalább van ember, de módszertan, mindennapi gondok és esetek kezelése... Inkább nem írok semmit.
13/15 anonim válasza:
Én tanárként végeztem, legenda, hogy tanítanak bármit a problémás gyerekek kezeléséről.
14/15 anonim válasza:
Ha éhen akarsz halni, gyere pedagógusnak Akinek van egy csöpp esze, húz a pályáról...Én legalábbis nem fogok 180ért gürizni...
15/15 anonim válasza:
Végezz el egy érettségire épülő dajka képzést (akár online), majd menj el Live-in au pair-nek és ott part time-ban dolgozz, mint ovis nanny. Innen könnyebben tovább léphetsz, tapasztalatod is meglesz és eldöntheted milyen egyéb képzést szeretnél majd vállalni. Ha 30 alatt vagy, sok Youth program van erasmus+ keretében, próbáld ki valamelyiket, utazgass, építs kapcsolatokat. Ha nem jön össze, akkor keresel valami mást vagy visszajössz kádernek meg csicskának. Bárhogyis, legalább elmondhatod, hogy megpróbáltad-magadért és a jövődért, ami még mindig jobb, mint folyamatosan hátra mutogatni, hogy mely ex pedagógusok felelősek még xy év múlva is a sikertelenségeidért. Amíg az állam nem hajt végre oktatási reformot és nem száll ki az iskolák kontrollálásából és a pedagógusok fojtogatásából, addig az iskolák rosszulműködő autoriter terek lesznek, szabad és valódi tehetséggondozásra alkalmas infrastruktúrák helyett. Vagyis érzelmileg túl stresszelt, képességeikhez mérten jelentősen alulteljesítő gyerekek fognak összefeszülni a megélhetési bizonytalanság peremére kergetett, erősen fasiszta NAT-ba kényszerített kiégett pedagógusokkal- ebből pedig mint láthatod, a sérelmek mellett nem fog túl sok pozitív emlékre futni. De nem is ez a piacorientált magyar rezsim érdeke. Ha buta vagy és csalódott, akkor hergelhető, radikalizálható és megvásárolható is- ez a cél. Így vagy lesz belőled az erőszak tereibe beleillő emberarcú zombi, aki a saját sérelmeire hivatkozva átteker a másikon; vagy hasznos idióta, aki örül majd a zsák krumplinak és lelkesen szerel a kínaiaknak meg a németeknek a multiban. Valójában mindegy, a lényeg, hogy szolgáld ki a rendszert ami gyámkodik feletted és ne kételkedj, meg ne gondolkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!