Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel foglalkoznak ezek a...

Mivel foglalkoznak ezek a huszonéves instagram vállalkozó csávókák?

Figyelt kérdés

Semmi reklám az instagramjukon, csak menő képek, elég drága (állítása szerint saját) autó, saját puccos belvárosi lakások, drága élet, kisportolt test. Minden kép alá odaírva hogy #selfmade, korábban tök normális fiatal srácok teljesen kifordulva magukból.

Elég jártas vagyok már és mögé szoktam látni ezeknek a sztoriknak, viszont érdekelne a ti véleményetek is.

Szóval legtöbbnek gazdag családja van, aztán utána csinál a családi pénzen valami bizniszt, ami csak a pénzt eszi, de azt hiszi mekkora vállalkozó.

A másik és leggyakoribb az MLM vagy network marketing. Mint tudjuk ez egy piramisjáték. Továbbá új trend az amazon book publishing, azaz mindenféle trükkel összeollóznak fejezeteket és önsegítő könyveket adnak ki, egy-egy ilyen szerző akár 50 könyvet is feltesz amazonra ebookként, és aztán így károsítja meg azt, aki megveszi ezeket.

A legprofibb, amikor menedzser bestsellereket fordítanak le és készítenek el kurzusokat azzal az ígérettel, hogy olyan gazdag leszel, mint ő (aki abból lett gazdag, hogy lehúzta a pénzt a kurzust megvásárlóktól).

Már párszor beleálltam pár ilyen szélhámos gyerekbe, hogy nem kéne szédíteni a többi fiatalt. Erre rendre azt a választ kapom: "Ezzel a hozzáállással ne is csodálkozzak, hogy..." Mindezt úgy, hogy szó sem esett arról, hogy én sikeres lennék, vagy sem.

Annyian bedőlnek ezeknek a szélhámosoknak.

2022. szept. 13. 10:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%
kérdezd meg a gyakorikérdések koronázatlan MLM helytartóját, kituggya urat. ő vágja mi a sztori, megmondja hogy miért kőgazdagok az MLM huszárok és miért egy csicska mindenki más aki nem ezt a bizniszt űzi.
2022. okt. 7. 21:40
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

@11

Összekeversz valakivel.

Én soha nem állítottam ilyesmiket.

2022. okt. 9. 08:39
 13/15 anonim ***** válasza:
44%
de azért látom csak-csak rákerestél az "MLM" szóra, hátha van valami hot topic :D
2022. okt. 9. 13:29
 14/15 anonim ***** válasza:

kituggya, ezek szerint te vagy a mintapéldánya annak az embernek, aki "boldogul"?

Boldogul az életben az az ember, aki minden napját, minden percét egy ilyen oldalon tölti, hosszú-hosszú évek óta? Ez a siker?

Mi már privátban is leveleztünk, belátom, nem vagy egy hülyegyerek. Évekkel ezelőtt, amikor én is itt éltem az életem, mert depressziós voltam. Se társ, se programok, semmi. Aztán lett életem. Most meg van némi szabadidőm, néha visszanézek. És te még mindig ugyanitt vagy, és ugyanazt teszed. Nem érzem, hogy ez sikerességre utalna. Nem gondolom, hogy egy sikeres, boldog embernek itt kellene térítenie. A szavakon ugyan lovagolhatsz, ha nem tetszik, de nyilván belátod, hogy valójában ez az. Mi szüksége lehet egy embernek rr, hogy éveken át idegenek mondogassa, hogy rosszul látják a dolgokat és nincs igazuk? Ha valóban sikeres és boldog lennél, erre nem lenne időd, energiád, de legfőképpen igényed. Aki békében él önmagával, az nincs erre rászorulva. Ha okosabbnak és bölcsebbnek tartod magad másoknál, akkor ezen csak mosolyognod kéne. Ha pénzed van is az mlm-ből, akkor sem vagy sehol, mert rengeteg szabadidőd van, amivel nem tudsz mit kezdeni. Nincs társad, nincs családod, nincs semmid. Mi szükség van erre? Nem fogalmazódott meg benned soha, hogy erre pontot kellene tenni, és magad mögött hagyni? Teljesen biztos vagyok benne, hogy számtalanszor. De nem tudod mivel kitölteni az űrt. És ezt az érzést is tökéletesen ismerem, sőt azt is tudom, milyen idegesítő, amikor valaki azt csinálja, amit most én: próbálja megmondani, hogy márpedig kezdj valamit magaddal, menj el sportolni, járj szórakozni, ismerkedj, legyen valakid. Ez vagy jön, vagy nem, és mivel évekig nem voltam nyitott rá, én sem csináltam semmi egyebet éveken át, csak hazajöttem a munkából, és depressziósan elkezdtem gyakorizni. Ahol aztán mindenkinek megmagyaráztam névtelenül, hogy miért nekem van igazam, és miért ő látja rosszul. Vagy később, már kifinomultabb stílusban, intelligensen fölé kerekedtem. Nos, ebben már igen nagy gyakorlatod van, valljuk be, nem is csinálod rosszul. Csak így leélni egy életet, hogy ebben teljesedsz ki... ez édeskevés. Igazság szerint sajnállak. Nem gúnynak szánom. Őszintén remélem - a sok évvel ezelőtti énemre gondolva - hogy ki tudsz ebből törni, és megtalálod azt, ami igazán boldoggá tesz. Ez itt, nem fog. :(

2023. jan. 24. 19:31
 15/15 anonim ***** válasza:
61%

@14

Örülök neki, hogy rendbe jött az életed. (különben tényleg örülök és nem csak úgy mondom)

Ha kicsit még visszaolvasol, akkor valószínűleg megtalálhatod, hogy régóta házasságban élek, van feleségem és van három gyönyörű gyerekem. Szerintem eléggé rendben van az életem, mindenem megvan. Sokat utazunk, dolgozunk, fejlődünk, neveljük a gyerekeket, visszük őket világot látni.

Nem vitatkozni járok ide. (Van itt pár MLM-es "kolléga", akik vitatkoznak és az igazukat bizonygatják). Remélem, én nem tartozok közéjük, legalábbis nem ez a szándékom.

Többször kifejtettem már itt, hogy az én célom kizárólag annyi, hogy megmutassam az embereknek az érem másik oldalát is. Tele van ez az oldal olyan emberekkel, akik valami ellen harcolnak, ágálnak. Ez sehova sem vezet. Én inkább valami mellett állok ki. Nyilván nem azoknak szólnak a válaszaim, akiknek írom, hanem azoknak, akik esetleg kereső fázisban vannak és kíváncsiak mindkét oldal meglátásaira.

Mielőtt belevágtam az MLM-be sok-sok időt töltöttem azzal, hogy mindent alaposan megvizsgáljak. Sajnos nagyrészt csak elfogult, támadó véleményekkel találkoztam. Annak idején nekem is jól jött volna egy "kituggya", hogy megmutassa egy másik szemszögből is ezt a rendszert. Talán mások is lesznek, akik évek múlva olvassák.

Ja, és szerencsére van elég szabadidőm, hogy néha írjak ide. Az a havi pár hozzászólás nem vesz el olyan sokat.

2023. jan. 25. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!