Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel foglalkoznak ezek a...

Mivel foglalkoznak ezek a huszonéves instagram vállalkozó csávókák?

Figyelt kérdés

Semmi reklám az instagramjukon, csak menő képek, elég drága (állítása szerint saját) autó, saját puccos belvárosi lakások, drága élet, kisportolt test. Minden kép alá odaírva hogy #selfmade, korábban tök normális fiatal srácok teljesen kifordulva magukból.

Elég jártas vagyok már és mögé szoktam látni ezeknek a sztoriknak, viszont érdekelne a ti véleményetek is.

Szóval legtöbbnek gazdag családja van, aztán utána csinál a családi pénzen valami bizniszt, ami csak a pénzt eszi, de azt hiszi mekkora vállalkozó.

A másik és leggyakoribb az MLM vagy network marketing. Mint tudjuk ez egy piramisjáték. Továbbá új trend az amazon book publishing, azaz mindenféle trükkel összeollóznak fejezeteket és önsegítő könyveket adnak ki, egy-egy ilyen szerző akár 50 könyvet is feltesz amazonra ebookként, és aztán így károsítja meg azt, aki megveszi ezeket.

A legprofibb, amikor menedzser bestsellereket fordítanak le és készítenek el kurzusokat azzal az ígérettel, hogy olyan gazdag leszel, mint ő (aki abból lett gazdag, hogy lehúzta a pénzt a kurzust megvásárlóktól).

Már párszor beleálltam pár ilyen szélhámos gyerekbe, hogy nem kéne szédíteni a többi fiatalt. Erre rendre azt a választ kapom: "Ezzel a hozzáállással ne is csodálkozzak, hogy..." Mindezt úgy, hogy szó sem esett arról, hogy én sikeres lennék, vagy sem.

Annyian bedőlnek ezeknek a szélhámosoknak.

2022. szept. 13. 10:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Photoshoppolt eletek... nehogy komolyan elhidd...
2022. szept. 13. 10:50
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Külföldön már lehet bérelni stúdiót fillérekért, mintha egy magángép belsejében ülnél, úgy fotóznak le, lehet bérelni Vuitton táskát stb. Közben meg lehet, hogy életében nem is repült még.
2022. szept. 13. 10:58
 3/15 A kérdező kommentje:
Én nem ezekről beszélek.
2022. szept. 13. 12:26
 4/15 anonim ***** válasza:
46%
3: hanem...???
2022. szept. 13. 13:13
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Rólam is van kép, 2 ferrari előtt állok Rómában. Faterral voltam és lefotózott az autók előtt. Az még nem azt jelenti, hogy kőgazdag vagyok.
2022. szept. 13. 15:21
 6/15 anonim ***** válasza:
28%

"...az MLM vagy network marketing. Mint tudjuk ez egy piramisjáték..."

Mint tudjuk, a kettőnek annyi köze van egymáshoz, mint amennyi az összefüggés a molylepkefing és a Jupiter Nagy Vörös Foltja között.

Az, hogy te nem így tudod, a te szégyened...

2022. szept. 13. 17:19
 7/15 A kérdező kommentje:

"Az, hogy te nem így tudod, a te szégyened..."

Na, akkor vezess le nekem egy tipikus MLM disztribúciós hálózat működési logikáját, a pénzáramlás irányát és mértékére is térj ki légy szíves.

2022. szept. 13. 18:28
 8/15 A kérdező kommentje:
És ebben a kontextusban értelmezendő, amit itt meg is említettem. De amúgy vágom, hogy te biztos hasonló szélhámosságokból élsz és nem is igazán mered magadnak bevallani, hogy vagy téged csesztek át, vagy te cseszel át másokat (de én az előbbire tippelek).
2022. szept. 13. 18:30
 9/15 anonim ***** válasza:
35%

@kérdező

Nem teljesen világos, hogy mi a szándékod ezzel a kérdéssel.

Talán az, hogy utálod azokat, akik valahogy boldogulnak az életben és ezt láthatóvá is teszik a közösségi médiában? És erre az utálkozásra keresel most partnereket?

Láthatóan most azokkal van gondod, akik véleményed szerint átvernek másokat. Persze ezek közül is csak a kis emberekkel. Nyilván az igazi átverések nem 1-2 drága autónál és egy puccos belvárosi lakásnál kezdődnek.

Azt is érdemes lenne tisztázni, hogy szerinted mit jelent az a fogalom, hogy "átverés".

"373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

Itt most az a kérdés, hogy az általad felsorolt pontok tévedésben tartanak-e embereket.

-A gazdag családot nem is értem, hogy ott mi az átverés szerinted.

-Az MLM legális, minden le van írva a marketing tervben, ami bárki számára hozzáférhető. Itt csak azt lehet tévedésben tartani, aki nem veszi a fáradságot, hogy elolvassa és utána járjon mindennek.

-A piramisjáték nyilván illegális. (412. §) De az sem azért, amiért sokan gondolják. A piramisjáték akkor is illegális lenne, ha minden tagok előre és alaposan tájékoztatnának a benne levő kockázatról. (Sokan úgy szálnak be, hogy tudják jól, hogy kockázatos)

-book publishing, menedzser bestsellerek: sokan vesznek önsegítő könyveket. Nyilván senki sem azért veszi meg, mert elhiszi, hogy ettől 100% biztos, hogy gazdag lesz.

Szóval nem kell csak azért utálni a jobban boldoguló embereket, mert nem érted pontosan, hogy mivel is foglalkoznak.

2022. szept. 14. 09:29
 10/15 anonim ***** válasza:
71%
Műmájerek, nincs szükséged arra se, hogy azon rugózz, mennyi igaz belőle.
2022. szept. 14. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!