Milyen tipikus munkák vannak, amiket gép előtt végezve nyugati cégek számára nyugati szintű bérezést lehet utánuk kapni?
Oké, jó tudni. :) Az IT tényleg nagyon hasít. A legtöbb barátom alkalmazottként is lassan 2M körül keres. Én meg két vállalkozással meggebedve is alig keresek ennyit, ilyenkor vicces, amikor itt kamunak néznek.
Gyerekek, tanuljatok programozni! :D
En 100-110et keresek 2 ceghez dolgozok be tesztmernokkent, mikor hol mennyit kell alapon. Papiron kb 8-9 ora jon ki atlagosan naponta.
Es igen. Az ITnak tenyleg megvannak az elonyei :) Nem sok olyan munka van amit lehet vegezni olyan orszagbol ahol 1-5% adot kell fizetni, es kozbe 6 szamjegyu dollar fizetest kapni...
12-es ez érdekes, mert még MAANG sem ad globálisan ugyanolyan fizetést, még az USA-n belül is meg van különböztetve low/mid/high CoL bérkategória.
Melyik ez a cég? Jöhet privátban is.
Vagy jöhet bármelyik cég, amelyik Magyarországról dolgozó contractornak fizet mondjuk 400K USD felett.
16 google a baratod.
Nem 400k rol beszeltem, hanem 150rol, ha kicsit megnezed a linkedint hamar talalsz nem is egy ceget.... abban egyet ertek hogy 200 felett szinte lehetetlen kapni full remote pozit senior programozokent
17-es elnéztem a sorszámozást, azt hittem a 7-es válaszra írtál. 150 valóban teljesen reális, csak az töredéke az alkalmazottként kint elérhető béreknek.
Érdemes lehet definiálni, hogy mit értünk "nyugati szintű bérezés" alatt. Azt, ami nyugaton elérhető, vagy mindent, ami a magyar fizetéseknél magasabb?
Nő azon cégek száma ahol flat bérezés van országtól függetlenül (de szerintem ez nemzetközi szinten még mindig a cégek 0,1%a, pláne ha a foglalkoztatottak számát nézzük), de pl ezzel lehúzzák az anyaországi munkavállalók bérét.
Szerintem ezek a cégek nem fognak tudni növekedni a végtelenségig, egy jó felhajtó erő a többi cég bérezésének is, az biztos nagyobb tudás tudd ezeknél a cégeknél összegyűlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!