Milyen tipikus munkák vannak, amiket gép előtt végezve nyugati cégek számára nyugati szintű bérezést lehet utánuk kapni?
Lábmunka.
Fogod magad, azt kicaplatsz nyugatra.
Minden más csak álmodozás.
A fordítás, műfordtás.
Igaza van az 1. válaszolónak, én már régen "kicaplattam" nyugatra, és miután
(bár nem egyik napról a másikra) magyar- és itteni kiadókkal ki tudtam alakítani a megfelelő kapcsolatokat, már vagy 15-18 éve fordításból élek, és saját magamnál dolgozom.
Csak a tárgyalások, szerződések miatt kell néha ide-oda utazgatnom.
Hát, én számtalan ilyen munkát végzek.
Online tréningek
Oktatási anyagok összerakása
EUs projektek külsős minőségellenőrzése
EUs projektekben szakértői partnerség
Szaktanácsadás cégeknek
Kutatási munkák
Stb stb.
Általában 450 és 700 EUR között van a napidíjam. Idén kb. 50k EUR jön be külföldről, mint leadózott haszon. Tavaly és tavalyelőtt 30-35k körül. Most így a KATA kicsinálásával Kft-t alapítottam, így azért nőnek a költségeim.
Nem tudok ilyenrol. IT-ban senior fejlesztokent pl. kereshetsz itthonrol contractorkent amerikai cegnel ilyen 150 000 dollar korul, mikozben kinti alkalmazottak ugyanannyi tapasztalattal top cegeknel keresnek fel millio-millio kozott.
Eleve sok cegnel nincs is lehetoseg contractorkodasra, ahol meg van, ott pont azert van, hogy olcso munkaerohoz jussanak.
#3-as vagyok. Abszolút nem értem miért vagyok nullára pontozva, amikor leírtam a tapasztalataim és a kérdésre válaszoltam.
#7 Szerintem magyaroknak nem adnak 150k körül. Linkedinen betalálnak mindig a szakterületemhez kapcsolódó kulcsszavakat tartalmazó (innovation, systems, stb), de IT melókkal amikkel én nem foglalkozok. Általában full time melókat ajánlanak 400 EUR napidíjjal, azaz havi 8k dollár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!