Milyenek a kilátásai egy leendő vegyészmérnöknek?
Magyarországon attól függ, hol. Vannak olyan régiók, ahol semmi vegyipar nincs, van, ahol egymást érik a gyógyszergyárak. Utóbbi esetben szerintem most viszonylag könnyű munkát találni, ha technikusi munkakörrel is megelégszik az ember (szerintem pályakezdőként ez elfogadható).
Külföldről fogalmam sincs. Redditen nézegetem néha a témába vágó subokat, ott panaszkodnak néha, hogy rosszul fizetnek, és nehéz elhelyezkedni. De nemzetközi fórum, nem tudnám megmondani, melyik országra vonatkozóan olvastam ezt. Ott talán utána tudnál nézni alaposabban, ha a külföldi helyzet érdekel.
Egyetemre akar menni ennyi ésszel a kérdező, miközben full életképtelen.
Te ennyi ésszel nem menj egyetemre, mert 1 hét után rohansz haza anyuhoz.
A vegyészmérnöki szakkal az a baj, hogy nagyon telített. Kevés helyre keresnek ma már vegyészeket, jellemzően hatalmas a túlkínálat, protekció nélkül elég nehéz elhelyezkedni. Nagyon kevés ismerősöm kapott állást, akár BME diplomával.
Érdemes lenne mást tanulni. Pl. biomérnökökre nagyobb a kereslet, de az anyagmérnök sem rossz, abban is nagyon sok kémia van. Inkább ezeket válaszd.
Kezdőfizu: bruttó 400-500
Viszonylag könnyű elhelyezkedni Budapesten, de ennyi pénzért, nem érzi úgy az ember, hogy megérte tanulni. Vagy külföld vagy átképzés piacképes szakmára, ami megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!