Gépészmérnökként vegyiparban kezdjek el dolgozni vagy inkább egy tervező/fejlesztő cégnél?
Idén nyáron végeztem gépészmérnökként a Miskolci Egyetemen, ahol a vegyipari gépészeti szakirányra specializálódtam.
Pályakezdőként felvettek volna több munkahelyre is, viszont két hely az ami között gondolkodom.
Az egyik a MOL Petrolkémia, mely egy vegyipari vállalat így ott üzemirányítás lenne a feladatom, a másik a SEG Automotive, mely generátorokat és önindítókat gyárt és ennél a cégnél a feladatom 3D tervezés/modellezés lenne mérnöki CAD tervező szoftverrel applikációs mérnöki pozícióban.
Minden lehetséges szempontot figyelembe vettem, hogy számomra melyik hely lenne a kedvezőbb és nem tudok dönteni.
Így egyedül az alapján szeretnék dönteni, hogy melyik az a terület, ahol idővel és növekvő tapasztalattal jobb fizetést és nagyobb előrelépést tudok elsajátítani.
Mivel sajnos ebbe nem látok bele, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Melyik az a terület a vegyipari és a mérnöki tervezés (3D modellezés) közül, amelyiknek nagyobb a jövője?
Mivel nem szeretnék életem végéig egy cégnél dolgozni, ezért az is érdekelne, hogy a kettő közül melyik az a terület, ahol nagyobb a továbblépési lehetőségem más vállalatok felé.
Így van ezt teljes mértékben én is így látom, ezért is írtam hogy nem szeretnék egy helyen maradni életem végéig.
Viszont a kérdés nem teljesen ez volt. 😅
De azért köszönöm a válaszodat!
Értem, és véleményed szerint melyiknek lehet nagyobb jövője bérezés tekintetében? Vagy mind a két területen szép eredményeket lehet elérni, ha az ember akarja is és tesz érte?
Picit úgy érzem, hogy ha most a MOL-hoz megyek és utána ha váltani szeretnék munkahelyet pár év múlva, akkor kevés vegyiparral kapcsolatos üzem van itthon, ami jó alternatíva lenne több ledolgozott év után a MOL-nál.
Gondolok itt a Százhalombattán lévő finomítóra, vagy a Kazincbarcikán lévő Borsodchemre.
Mást nem is igazán tudnék felsorolni.
Vagy rosszul gondolom?
Ha már azt tanultad, szerintem próbáld ki magad a vegyiparban! A fizetés is jobb lehet. Viszont ha zavarna, hogy beragadsz Battán vagy Tiszaújvárosban, akkor menj inkább a mérnökirodába CAD-ezni, azzal később is könnyebben váltasz más hasonló munkahelyre.
De egyébként szerintem a vegyipari gépészek máshol is keresettek lehetnek, például gyógyszergyárak, gumigyárak stb., annak is van jövője és ha jó vagy benne, anyagilag nagyobb lehet a megbecsülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!