A tanárok, a közalkalmazottak, az állami dolgozók miért nem mondanak fel és mennek el egy jobban fizető munkahelyre?
Sokan fölmondanak. Mások meg nem.
Nem mindenkinek azonos a háttere.
Vaaki örökölt, valakinek a férje jól keres, valaki 5 éven belül szülni akar valaki meg egyedül kell megéljen stb.
A fizetés nem minden. Valakinek olyan az élethelyzete, hogy inkább marad közalkalmazott, valakinek meg olyan, hogy nem.
Mert vannak más szempontok is. Anyukámnak pl. már csak pár év van a nyugdíjig, és csak 5 percre van gyalog a munkahely.
Neki ez a fontos.
Tanár vagyok. Ez a hivatásom. Nem a pénzért csinálom, hanem mert minden reggel motiváltan ébredek a diákjaim miatt, pedig nem tegnap, hanem 25 éve kezdtem. :)
Sok - sok nehézség van, de nagyon szeretem a munkámat és felelősséget is érzek a rám bízott diákokkal kapcsolatban.
A pénz nagyon fontos, de nem minden.
OFF:
Ti, akik annyira lepontoztátok az 5-öst, tényleg fogalmatok sincs róla, és el sem tudjátok képzelni, hogy mi az, hogy hivatás, mi az, hogy szeretem a munkámat, szeretem a diákjaimat?
És azt el tudjátok képzelni, hogy akkor mi történne, ha az összes (de tényleg az összes a tanártól az orvosig, a kormányablakban ülőtől a családi pótlék számfejtőjéig) állami alkalmazott otthagyná a munkáját?
“És azt el tudjátok képzelni, hogy akkor mi történne, ha az összes (de tényleg az összes a tanártól az orvosig, a kormányablakban ülőtől a családi pótlék számfejtőjéig) állami alkalmazott otthagyná a munkáját?”
Az állam rá lenne kényszerülve, hogy emelje a béreket.
A taxisoknak bejött a taxisblokád
A tanárok többsége alkalmatlan a versenyszférára, megszokták, hogy nem baj, ha 0 látható eredménye van a munkájuknak.
Így hát többségük max. árulfeltöltőnek lenne alkalmas, az meg hát mégis fárasztó.
a tanárok Magyarországon egy elég buta, balfácán társaság, akik még egy normális tüntetést sem tudnak összehozni, inkább fenntartják a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!