Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az EFO-s foglalkoztatást...

Az EFO-s foglalkoztatást lehet utalással is fizetni?

Figyelt kérdés
6 napot voltam egy cégnél efo-ban, de nem tetszett, írtam hogy másnap nem megyek már be, de fizetés nem történt. Írtam nekik, hogy szeretném átutalással kérni, mert azóta elhelyezkedtem egy cégnél, és nem tudnék elutazni átvenni a bérem - viszont ők csak kp-ben akarják odaadni előre egyeztetett időpontban. Mit tehetnék?

2022. aug. 31. 20:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Szabályos az utalás is.
2022. aug. 31. 20:36
 2/4 A kérdező kommentje:
És erre van esetleg valami törvényi vonatkozás? Ha esetleg nagyon elkezdenek kukacoskodni… minden napra megvan az aláírt, lepecsételt efo-s munkaszerződésem, a kitöltött jelenlétim..
2022. aug. 31. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tiltott, úgyhogy szabályos az utalás. A szerződésben nem volt erre vonatkozó kitétel, hogy mi a vérfizetés módja?
2022. aug. 31. 23:12
 4/4 anonim ***** válasza:

A foglalkoztató fizethet készpénzben és bankszámlára utalással is.

Ha már nem vagy a munkáltatóval jogviszonyban, és még nem számolt el Veled, akkor köteles a nyilvántartásában szereplő címedre postázni a béredet is, nem vagy köteles érte személyesen bemenni. Mivel ez költségileg nem kis tétel, ezért nem is értem, hogy miért nem utalja inkább el helyette.

Ugyanis az EFO törvényben nem szabályozott kérdésekben az MT az irányadó. Az MT pedig a fentieket írja elő, mivel az EFO törvényben a kifizetés módjáról semmi nem rendelkezik, ezért az MT lép életbe.

"Mit tehetnék?"

Panaszt teszel a kormányhivatalokban található munkaügyi hatóságnál. Elintézik, hogy személyes jelenlét nélkül is megkapd a béred. Kicsit várni kell rá, de megkapod.

2022. szept. 1. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!