Ha valakit egy cégen belül egyik pozícióból egy másikba helyeznek át akaratán kívül, az az eredeti pozícióról való kirúgásnak számít?
10-es:
Igazából jogilag mindegy, hogy fikcionális-e vagy sem (lehet van olyan ország, ahol nem az, itt meg lehet, hogy az, teljesen mindegy), inkább arról szól ez a dolog, hogy ha valakinek mesélnél erről a helyzetről, akkor kirúgásként adnád elő, vagy másként.
De ha ennyire abszurdnak tartod a kérdést is, nem kell válaszolni. Már én is elengedtem, mert túl sokat kell magyarázkodnom hozzá.
Ha másik pozícióba helyeznek, az nem kirúgás, mert alkalmazásban maradsz, csupán szerződésmódosítás, tehát a munkaviszony fent marad, számolódik a szolgálati idő a nyugdíjhoz, a végkielégítéshez és nem indul újra a próbaidő sem.
Kivéve persze ha olyan hülye valaki, hogy full feketén dolgozzon, mert akkor se végkielégítés, se nyugdíj, se fizetett szabi, se betegszabi, se bármilyen lehetőség, ha egyszer csak nem fizet a "munkáltató".
Olyan meg, hogy "csak feketén lehet dolgozni" egyszerűen nincs. Pont.
"Ha másik pozícióba helyeznek, az nem kirúgás, mert alkalmazásban maradsz"
Értem. Köszönöm a választ.
Ha lenne szerződésed, nem történne ilyen.
Ha meg nincs szerződésed "pofád lapos", örülsz, hogy nem elküldenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!