Gyárlátogatástól valakinek tényleg megjön a kedve ott dolgozni???
Gimiben elvittek minket gyárlátogatásra, mintha ez valami hatalmas nagy érdekes program lenne.
Nem értem ezeket az eszement programokat hogy találják ki.
Az a borzalmas sivár hangulat, kifacsart tönkretett emberek, az éles elkülönítése a társadalmi osztályoknak, szomorú, munkásruhás, ráncos emberek lennt a zajban, mosolygós, boldog szellemi munkások fennt a csendes irodákban.
Akinek ettől megjön a vágya ilyen helyen dolgozni, az elmondhatná miért.
Ez döbbenetes.
# 2
Bosch
# 5
mármint hogy aztán ott dolgozzon szakmunkásként?
Ezek az emberek nettó 300 rugót megkapnak azért, hogy egy darab csavart bedugnak a helyére.
Más meg feleennyi pénzért 50 kilós zsákokat cipel egész nap...
#6 nem, azért, hogy aztán NE ott dolgozzon.
Ez olyan, mint hogy usa-ban börtönlátogatásra viszik a problémás fiatalokat. Náluk a börtön üzletszerűen működik, megmutatják, hogy ne akarj ott dolgozni.
Vannak normális gyárak is, 2 magyar KKV-nál is melóztam, egyikre se volt jellemző a sivárság, kaptam rendszeresen prémiumot, fizetésemelést.
Ellenben az alumíniumgyár, GANZ, mind az orosz, mind a magyar elkeserítő, de így általánosítani nem tudnék.
Van jó hangulatú gyár is, olyan, ahol tényleg megjön rá a kedved, hogy ott dolgozhass, nem mellékesen van ahol fizetnek is.
Sokáig nekem is fenttartásaim voltak, mert a 90-es években kaptam ízelítőt az ipari iskola miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!