Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az orvosok jobban vagy rosszab...

Az orvosok jobban vagy rosszabbul keresnek, mint a mérnökök?

Figyelt kérdés

2022. aug. 21. 04:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

A mérnöki pozíciók között nagy a szórás, két ismerősöm fizetése között például több mint 1m bruttó a különbség. Egyik CAD-ban rajzol, energetikai irányvonal, másik mesterséges intelligenciával foglalkozik - én pedig kettő között keresek teljesen más szakterületen.

Mérnökinél tudás alapon jelentősen nő a fizetésed (orvosit nem ismerem).

2022. aug. 21. 06:58
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Jelenleg nekem úgy tűnik hogy egy átlag orvos jóval jobban keres mint egy átlag mérnök az ismeretségi körömben. Viszont az utóbbi 10 évben volt ez már fordítva is, és még lehet is.
2022. aug. 21. 07:22
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Orvos ismerosom netto 1.5 kornyeket keresi 27 evesen, ITs haverok kozt van aki megkap ennyit de nem jellemzo.
2022. aug. 21. 07:42
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Mérnökök közül az IT és Villamos mérnökök keresnek kifejezetten jól, és utána leszakadva meg a gépész jármű, mechatró trió, de az átlaghoz képest meg az övék is bőven jó, csak nem kimagasló mint az ITsek fizuja. Ezek után a környezet, épìtő, épìtész,közlek, élelmiszer, agrár mérnökök fizetése sztem kifejezetten nem nagy szám ! Ezek fizetését eg jobb szakmával is lehet überelni.
2022. aug. 21. 08:38
 5/12 anonim ***** válasza:
56%
Sőt, az agráriumban, èpìtő ès élelmiszer iparban elég sokan panaszkodnak itt gyakorin arra hog arra a kevesebb lovera még be sincsenek jelentve normálisan az is okosba megy.
2022. aug. 21. 08:43
 6/12 anonim ***** válasza:
66%
Vegyészmérnökként az első munkahelyemen br. 150e-et kaptam 2008-ban, jelenleg meg br. 321e-et.
2022. aug. 21. 10:24
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
Az orvosok jobban keresnek, viszont mérnöki végzettséggel 22 évesen is elkezdhetsz dolgozni (mellette levelezőn elvégzed a mesterképzést ha akarod), míg orvosként 30 éves kor előtt nem nagyon álmodhatsz saját praxisról, főleg ha szakorvos akarsz lenni.
2022. aug. 21. 11:02
 8/12 anonim ***** válasza:
19%

Orvosok az ügyelettel és pótlékokkal nagyon meg tudják dobni a fizujukat, főleg speckó területen és olyan vidéki helyeken, ahol a szokásosnál is nagyobb a hiány. Ha esetleg olyan területen dolgoznak, akkor még maszekolhatnak is vagy átjárhatnak időnként más kórházakba beszámlázni. Pl ismerek anesztes orvost, aki ausztriába jár ki időnként vagy bőrgyógyászt, akinek magánrendelője is van.

Szerintem egy orvosnak sokkal több mozgástere van és sokkal fentebb van a max körüli fizu, amit el lehet érni, mint egy mérnöknek.

Ha az IT-t mérnöki területnek tekintjük, akkor ők még tudnak versenyezni az orvosokkal.

2022. aug. 21. 11:13
 9/12 anonim ***** válasza:
71%
Orvosnál a fizu gyakorlatilag zsebpénz, a boríték adja a havi bevétel 80 százalékát. Osztálytól, pozíciótól függően akár havi 10 M+ is lehet.
2022. aug. 21. 11:20
 10/12 anonim ***** válasza:
15%
Az orvos csak magánban tud többet keresni, mint a mérnökök többsége. Oda meg elég nagy tőke kell általában.
2022. aug. 21. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!