Berlinben ėlö magyarok mi a vėlemėnyetek ėrdemes oda költözni? Milyen a fizetės? Stb?:) Bad salzungerben vagyok jelenleg de kritikàn aluli hogy semmit se tudok beszerezni mert kb mint egy kihalt magyar falu elbùjhat emellett!
Kevės a kinàlat de az dràga ahoz kėpest hogy közsėg de szerintem olyan szàmomra mint magyarban àtàny 😂 nagyon gagyi a boltok, semmit se talàlok amit mėg magyarban is van!
Pl egy drogėria 5 kilomėterre van stb, fövàrosi voltam mindig is hiànyzik.
Nem Bad SalzungeN? Türingiában szegények az emberek. Ez egy szegény kisváros. Menj Erfurtba, vagy Jenába. Ott több élet lesz.
Németország nem úgy épül fel, hogy van egy Berlin meg a Provinz.
Minden tartománynak vam egy fővárosa. Ha ragaszkodsz a keleti régióhoz, akkor még van Magdeburg, Drezda, az nagyon hasonlít pestre felépítésre. Vagy nyugaton Hannover, bajoroknál nürnberg erlangen környéke, vagy megetsz stuttgartba, ha bírod a svábokat. Frankfurtban sem kis élet van, de van millió kisváros, amiben több az élet, mint egy exddr-es kisvárosban (bár én ezeket is szeretem).
“ nagyon gagyi a boltok, semmit se talàlok amit mėg magyarban is van!”
Ez úgy jellemző egész németországra. Pl nemkapni sehol francikrémest, linzert stb. Annyi a tudományuk, hogy telebaxszák a kelttésztát cukorral, ez a péksüti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!