Melyek azok a szakmák, amiket egy férfi még mondjuk 50-55 éves kora után is tud csinálni, illetve inkább úgy is értem, hogy nem kezdik el még "kinézni" a melóhelyén, esetleg elbocsájtani akármilyen ürüggyel (és valójában a kora miatt)?
Figyelt kérdés
30-as éveim elején járok, pályaváltáson gondolkozom, és szeretnék olyan dologba kezdeni (tanulni), amit tudom, hogy akár nyugdíjas koromig is tudnám csinálni..tudnátok ilyen munkákat, szakmákat írni? Bármi jöhet..egyik példa ami nálam lenne, az pl. a programozó (most azt hagyjuk jelenleg, hogy menne-e, tényleg most ilyeneket kérlek ne kezdjünk el boncolgatni, thanks!), de szerintetek egy programozót alkalmaznának még cégnél pl. 60-65 évesen is?2022. aug. 15. 21:54
1/10 A kérdező kommentje:
Ami egyértelmű például, hogy ha az embernek saját vállalkozása van, akkor aztán még 100 évesen is csinálhatja, hisz senki nem beleszólni..de most kifejezetten az alkalmazotti lét szempontjából kérdezném a fentieket..
2022. aug. 15. 21:57
3/10 anonim válasza:
Apum egész életében programozóként dolgozott (még lyukkártyás gépeken kezdte), pár éve vonult nyugdíjba, igaz, a legutolsó munkahelyén több mint 20 évig dolgozott. De nem egy könnyű "szakma", amit egyszer kitanulsz és kész, egész életedben tanulnod kell, ha lépést akarsz tartani. Amúgy szerintem majdnem az összes szellemi munka ilyen, nálunk is van 1-2 idősebb kolléga. De szerintem ne ez legyen a fő szempont pályaválasztásnál, hogy mi lesz 30 év múlva, hanem, hogy te magad csinálnád-e több év után is...
4/10 anonim válasza:
Apukàm traktoros,54 évesen,ès mèg mindig csábítja több vállalkozó magàhoz.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen Mindenkinek! ;)
2022. aug. 16. 01:10
6/10 A kérdező kommentje:
#3: illetve neked külön köszi a nézőpontot, hogy ne az befolyásoljon 30 év múlva mi lesz..igazad van..
2022. aug. 16. 17:34
7/10 anonim válasza:
Apám egy vidéki gyárban gépészmérnök, 57 elmúlt, nem ő a legidősebb a csapatban. Szerintem ha kéri nyugdíj után is simán maradhatna. Kelet-MO , nem nagyon tudnak válogatni ezrével a fiatal titánokból.
9/10 anonim válasza:
Apám egész munkáséletét gyárakban töltötte, esztergályos, gépkezelő poziciókban, 3 műszakban. Most 61 évesen is 3 műszakban jár, hegesztő operátor egy multinál. Ő szereti, és a főnökei is elégedettek. Normán felül teljesít, a fiatalokat körbeugrálja.
Semmi egészségügyi gondja nincs, pedig itthon a kert és szőlő várja.
10/10 A kérdező kommentje:
#7, #8, #9: köszi szépen Nektek is!
2022. aug. 20. 01:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!