Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes vegyésztechnikusnak...

Érdemes vegyésztechnikusnak tanulnom 38 évesen? 30 nak érzem magam fizikailag (sportos, napi 5 km futás) és szellemileg is, szóval ez nem tántorít vissza. Plusz nincs hátráltató tényező sem (család, gyerek). Biosz-földrajz szakos vagyok. Tanár.

Figyelt kérdés
Nettó 260 ezer a bérem, szóval jelenleg bármi jobb, mint ez. Azért kérdem. Helyileg Miskolc.
2022. aug. 15. 14:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Vicces, én is a Borsodchemben dolgozok és félig igazak amiket írtak.

Régen nem volt olyan szabályozás, mint most. Ott volt például a mostanra megszüntetett higanyos klór rendszer, na aki ott az 1970-80-as években dolgozott, sok hasonló panasz érkezett (rákos megbetegedések, fog- és hajhullás, stb). Akik a régi üzemben, hasonló helyek mellett dolgoztak, na azok elég sokan lettek betegek.

De az idő változik, nagyon sokat szigorodott és javult a rendszer. Mostanra elég komoly biztonságtechnikai előírások vannak, komoly felszerelések, szigorú óvintézkedések (pl ha nincs rajtad szemüveg, 30 ezer forint bér levonás, ha a vegyvédelmi kabát nincs rajtad, 3 hónapig 10% bér levonás, stb). Ezek soknak tűnnek, de mint a te érdeked szolgálják, hogy rákényszerítsenek a szabályok betartására. Most covid alatt beltéri kötelező maszk használat van, hogy a fertőzés esélyét is csökkentsék.

És természetesen a millió meg egy "negatív motiváció" (bérmegvonás, büntetések) mellett nagyon sok juttatás, bónuszok, plusz pénzek, ösztönzők, programok vannak. Pozíciótól függően félévente vagy évente kötelező orvosi vizsgálat (teljes szűrés ingyen), illetve ingyenes magánegészségügyi ellátást biztosítanak.

Ez nem ugyanaz a Borsodchem, mint 20-30 éve volt. És ez minden vegyipari vállalatra igaz, mert az Uniós és magyarországi szabályok is szigorodtak (illetve vegyipari végzettséggel gyógyszergyártásban is elhelyezkedhetsz, ahol még szigorúbbak a szabályok).

2022. aug. 15. 18:01
 12/25 A kérdező kommentje:
Utolsó. Szoktak ott meghirdetni vegyésztechnikusi képzéseket? Mintha pár hónapja láttam volna ilyet,
2022. aug. 15. 18:10
 13/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nettó 260 tanárként nem rossz. Főleg vidéken. Ha nem kell kezelhetetlen roma gyerekektől hemzsegő osztályban tanítanod. Általános vagy középiskola? Az sem mindegy. Általánosban szerintem kb. én is taníthatnék, pedig közöm sincs a tanár szakmához, csak szeretek tájékozódni akár biosz-földrajz témában is.

A szoftverfejlesztő FOSZK-al meg kitörölheted szerintem, de majd jönnek a gyakoris programmágusok és kiokosítanak.

Inkább vállalj valami másodállást, ha jó erőben vagy, akár segédmunka vagy költöztetés, stb.

2022. aug. 15. 20:16
 14/25 A kérdező kommentje:
Középiskola, ped 2.
2022. aug. 15. 20:24
 15/25 A kérdező kommentje:
A Foszkról, aki elvégezte, sok jót hallottam, hogy azonnal elhelyezkedett vele jó pénzért (350 nettó felett).
2022. aug. 15. 20:25
 16/25 anonim ***** válasza:
Én laboránsként dolgozok nettó 230 ezerért. Előző munkahelyemen 150et kaptunk 3 évvel ezelőtt. Ez a szakma nem arról híres hogy jól lehet vele keresni..
2022. aug. 15. 21:32
 17/25 anonim ***** válasza:
12# szoktak, de sokkal több a belsős álláshirdetés (nincs meghirdetve, csak ajánlás/belső pályázat alapján lehet jelentkezni).
2022. aug. 15. 22:05
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha ez is ilyen rosszul fizet akkor már inkább a vegyészmérnöki bsc-t kezdeném el. Bár most nem tudom hirtelen van-e abból levelező és mennyire drága a költségtérítés... De az mégiscsak egyetemi szint, kicsit több időbefektetéssel
2022. aug. 16. 11:37
 19/25 anonim ***** válasza:
45%
Vegyészmérnöki bsc-vel sem érne semmit. Aminek ezen a vonalon van értelme BME gyógyszervegyész-mérnöki, illetve műanyag-és száltechnológia mérnöki mesterszakok. Előbbivel a TEVA-nál, utóbbival a MOL Petrolkémiánál lehet könnyen elhelyezkedni. Miskolci Egyetem anyagmérnöki mesterképzés is jó választás lehet. A sima vegyészmérnöki semmire nem elég.
2022. aug. 16. 11:56
 20/25 A kérdező kommentje:
Jelenleg egyetemre nem akarok, tudok menni, horrorköltség lenne félévente a 4-500 ezres tandíj. Ezért gondolkoztam ilyen opcióban. Marad a programtervező foszk.
2022. aug. 16. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!